Holivudo aktorė A. Huston paskelbta PETA Metų žmogumi

JAV kino aktorė Anjelica Huston buvo paskelbta organizacijos „Žmonės už etišką elgesį su gyvūnais“ (PETA) metų žmogumi dėl jos surengtos kampanijos, per kurią raginta nefilmuoti šimpanzių televizijos reklamoms.

Dėl filmo „Raganos“ žvaigždės nesavanaudiškų pastangų ir indėlio kuriant sukrečiantį vaizdo įrašą, atskleidžiantį, kaip didžiosios žmogbeždžionės kenčia pramogų industrijoje, dešimt iškilių JAV reklamos agentūrų nusprendė nebenaudoti šimpanzių savo reklamose.

PETA atstovė Wendy Wegner sakė: „Aktorė išsiuntinėjo savo vaizdo įrašą agentūrų vadovams visoje šalyje, aiškiai jiems parodydama, kaip didžiosios žmogbeždžionės atplėšiamos nuo savo motinų tuojau po gimimo ir dažnai mušamos, dresuojant vaidinti per reklamas, (užsakytas) bendrovių, tokių kaip “Dodge„, “Europcar„, “Pfizer„, “Samsung„ ir “Travelers Insurance„. Visos jos atšaukė savo reklamas po derybų su PETA.“

„Anjelica Huston yra tikra visų gyvūnų draugė ir tobulas pasirinkimais PETA 2012 metų žmogaus titului“, - pridūrė ji.

A.Huston šiemet taip pat pasisakė prieš prieštaringai vertinamą arklių traukiamų vežimų verslą ir ragino nenaudoti kailių mados pramonėje, nors ji pati anksčiau buvo didelė madų gerbėja.

„Užaugau Airijoje ir dėvėdavau kailius. Mano nuomonė pasikeitė, kai sužinojau, jog audinės ir lapės kailinių žvėrelių fermose laikomos sugrūstos mažyčiuose purvinuose narvuose; toks ankštas laikymas varo jas iš proto, todėl daugelis ... puola ir ėda kitus narve esančius gyvūnus.“

Anksčiau PETA Metų žmonėmis yra tapę buvęs JAV prezidentas Billas Clintonas, televizijos pokalbių laidų vedėja Ellen DeGeneres  ir verslo magnatas bei dainininkas Russellas Simmonsas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių