„Holgersson” ir „Arrogantics“ kviečia švęsti „Roxy“ klube

Penktadienį ir šeštadienį uostamiesčio „Roxy“ klube pakvips šventėmis: koncertuos olandų grupė „Holgersson” ir šaunioji klaipėdiečių „Arrogantics“ ketveriukė.

Jauni ir populiarūs

Romantiška kalėdinė muzika, į šokių aikštelę kviečiantys ritmai ir softroko kompozicijos – štai tokį kokteilį klubo lankytojams ruošia vakarėlio svečiai iš Olandijos „Holgersson”.

Tai dar jauna, bet jau labai populiari grupė, profesionalių muzikantų komanda iš Amsterdamo ir Roterdamo. Šios kompanijos kūryba priskiriama softroko ir populiariosios muzikos stiliams.

Didžiausią įtaką „Holgersson” muzikai turi „Talking Heads“, „Roxy Music“, John Cale, „Gorillaz“, „ELO“, „Phoenix“, „M.I.A.“, „Smokey Robinson & Motown in general“, „Queen“, David Bowie, Brain Eno, Oscar Peterson, „ABBA“, „Little Feat“, „The Meters“, Steely Dan, Elvis Costello, Nelly Furtado, „Timbaland“, „N.E.R.D.“, „Steve Miller Band“, Prince, Frank Sinatra, Frank Zappa, Weather Report ir kiti garsūs atlikėjai.

Grupėje muzikuoja: Stijn Schellart – vokalas, gitara (NL), Thierry Castel – klavišiniai (NL), Bas Closterman – bosinė gitara (NL) ir Artis Orubas – būgnai (EU).

Įėjimas į koncertą – 10 Lt, studentams – 5 Lt, klubo nariams – nemokamas.

Arogantiškai nekomerciški

Keturių klaipėdiečių grupė „Arrogantics“ neseniai pristatė naują dainą „Sally“, kuri jau greitai pasieks ir radijo stočių eterį. Tai pirmojo grupės albumo šauklė. Šeštadienio koncerte „Roxy“ klube pirmąsyk „Arrogantics“ atliks šį kūrinį gyvai bei primins gerbėjams senas savo dainas. 

„Daina „Sally“ – tai naujojo mūsų kūrybinio etapo pradžia. Ji skamba būtent taip, kaip mes norėtumėme, kad mūsų muzika skambėtų šiuo metu“, – teigė „Arrogantics“ vokalistas ir dainų autorius Karolis Rupkus.

„Arrogantics“ kompanija, kurią sudaro gitaristas Mantas Remesa, būgnininkas Viktoras Rubežas, bosistas Paulius Stonkus ir vokalistas K.Rupkus, tvirtina tiesiog kuriantys, grojantys sau ir esantys labai laimingi, jei tai patinka ir kitiems. Informatikos specialisto, žurnalisto, vadybininko, bei administratoriaus idėja suburti muzikos grupę tapo sėkmingiausiu kūrybiniu projektu per visą jų muzikinę karjerą. Pasak jų, „Arrogantics“ nėra komercinis projektas, iš kurio jie gyvena. Jiems tai tik malonumas, kuris kiekvieną gyvenimo dieną padaro prasmingesnę.

Groja, kas patinka

Prieš ketverius metus Klaipėdoje, Liepų gatvės pabaigoje stūksančiame apleistame pastate, repetuoti pradėję keturi vaikinai turėjo tik vieną tikslą – kurti muziką be jokių taisyklių. Per šiuos ieškojimo metus net patys „Arrogantics“ vaikinai negalėjo tiksliai įvardyti, kuriai – alternatyviajai ar popmuzikos – scenai priskirtina jų grojama muzika. Įkvėpti tokių grupių, kaip „Police“, „Stereophonics“ ar „Oasis“, besiklausydami tokių džiazo atlikėjų kaip Richardas Bona, Jamie Cullumas ar Kurtas Ellingas ir tyrinėdami „Tears for Fears“, „Simply Red“ ir „Spandau Ballet“ popskambesio profesionalumą, vaikinai drąsiai eksperimentavo su, atrodo, sunkiai suderinamais roko, džiazo ir popmuzikos stiliais. Po daugiau nei tūkstančio repeticijų, kelių šimtų koncertų privačiuose vakarėliuose, jaukiuose klubuose,  ir ypatingų pasirodymų didelėse scenose šiandien „Arrogantics“ vaikinai nebesuka galvos, atsakinėdami į klausimą, ką jie groja.

„Grojame tiesiog tai, kas mums patinka. Mums nesvarbu, ar mus priskiria alternatyviajai scenai, ar vadina „popsistais“. Mes stengiamės kurti ir kokybiškai atlikti tai, kas mums teikia didžiausią malonumą, nepataikaudami jokiai muzikos madai ar vienam stiliui. Mums žodis „mada“ muzikoje neegzistuoja“, – tvirtino jie.

Atvers naują karjeros puslapį

2010-ieji grupės istorijoje – kūrybinės ramybės metai. K.Rupkaus žodžiais – mažai pasirodymų ir didelis susitelkimas kūrybai. Šiuo metu grupė studijoje šlifuoja naujų kūrinių aranžuotes ir arogantiškai lėtai įrašinėja savo pirmąjį albumą, kuris pasirodys galbūt jau 2011-ųjų pradžioje.

Po įtemptų 2009-ųjų, kai grupės kūriniai „More Than Your Body“ ir „There Is No God“ pradėjo skambėti vietinių uostamiesčio radijo stočių bei „Radiocentro“ ir „Opus 3“ eteryje, dabar „Arrogantics“ – kone atostogos. Pernai vasarą vaikinų muzika sulaukė labai svaraus įvertinimo: Andrius Mamontovas „Arrogantics“ pasirinko grupe, kuri „apšildė“ jį „1000 koncertų“ turo po Lietuvą metu. Po šių įvykių vaikinai nusprendė labiau susikaupti ties savo kūryba ir atversti naują karjeros puslapį.

Praėjusį mėnesį  „Arrogantics“ savo gerbėjams pristatė naują savo kūrinį „Sally“, kuris, pasak jų, geriausiai atspindi naująjį – labiau melodingą ir romantišką – grupės skambesį.

Padaugėjo lietuviškų dainų

Dabar „Arrogantics“ repertuare padaugėjo ir autorinių grupės dainų lietuvių kalba. Anot grupės narių, tai atėjo natūraliai ir visai nesitaikant prie publikos pageidavimų. Nauji lietuviški grupės kūriniai jau susilaukė nemažai teigiamų klausytojų įvertinimų. O akustinis kūrinys „Pasaulio pabaiga“ padėjo grupei savo pusėn patraukti net ir skeptiškai „Arrogantics“ kuriamos muzikos atžvilgiu nusiteikusius klausytojus bei tapo vienu iš daugiausiai klausomų ir labiausiai internete paplitusių šios grupės kūrinių.

Šeštadienį „Arrogantics“ ketvertas ketina atiduoti duoklę ištikimiausiems savo gerbėjams gimtajame uostamiestyje.

„Šio savaitgalio pasirodymas bus ypatingas, nes atliksime ne tik dabartinę savo programą. Kartu priminsime kūrinius, su kuriais pradėjome muzikinį kelią. Daugelio jų mes ilgai negrojome savo koncertuose. Taip pat artėjančių švenčių proga gerbėjams padovanosime ir keletą naujų kūrinių, kuriuos jau buvo galima išgirsti internete, tačiau gyvai jie skambės pirmą kartą“, – pasakojo K.Rupkus.

„Arrogantics“ Klaipėdos „Roxy“ klube (Priestočio g. 9) šeštadienį 22 val. koncertuos nemokamai.


Šiame straipsnyje: Roxy klubaskoncertai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių