Helovinas irgi gali būti romantiškas

Amerikietiška švente laikomas Helovinas Lietuvoje nėra itin populiarus. Tačiau pramogų ir linksmybių nebūna per daug, tad kodėl gi neišnaudojus progos smagiai praleisti vakarą? Užsienio žiniasklaida nešykšti patarimų, kaip tai padaryti.

Senovės keltų tradicijos

Helovinas kilo iš senovės keltų papročių. Prieš 2 tūkst. metų šiuolaikinės Airijos, Didžiosios Britanijos ir Šiaurės Prancūzijos teritorijoje Naujieji metai prasidėdavo lapkričio 1-ąją. Ši diena žymėdavo vasaros ir derliaus nuėmimo pabaigą bei pradžią ilgos, šaltos ir tamsios žiemos - metų laiko, kai miršta viskas, kas gyva.

Keltai tikėjo, kad naktis, skirianti senuosius ir naujuosius metus, yra riba tarp mirusiųjų ir gyvųjų pasaulių, kurį tą naktį atsiveria, ir atgulę amžino poilsio gali grįžti į Žemę. Taip pat buvo tikima, jog šią naktį galima sužinoti ateitį.

Žurnalas „Woman2Woman“ siūlo prisiminti senovės keltų tradicijas ir atšvęsti Heloviną taip, kad jis įsimintų ilgam. Leidinys pristato tris šventės scenarijus.

Pirmas scenarijus: tango dviese

Įprasta manyti, kad Helovinas nėra romantiška šventė. Bet kadangi neatsiejama jos dalis yra vaidyba, niekas nekliudo kartu su mylimuoju ar mylimąja apsirengti garsių meilužių kostiumais. Tik nepamirškite gotikinio stiliaus elementų!

Vyras galėtų tapti Drakula, o moteris - įkūnyti jo mirtiną meilę. Šiuo atveju butą reikėtų papuošti garsiojo grafo vampyro pilies stiliumi: išjungti šviesas, uždegti žvakes, užkloti lovą raudona antklode. Ant stalo būtinai turi stovėti kraują primenančio raudonojo vyno butelis.

Kostiumai nepareikalaus daug pastangų. Moteriai tiks bet kokia romantiška pūsta suknelė, o vyrui - juodas paltas raudonu pamušalu ir įstatomos iltys. Kaip klostysis Drakulos ir nuostabios nepažįstamosios santykiai šią naktį - spręskite patys.

Antras scenarijus: raganų susirinkimas

Jeigu Heloviną švenčia moterų kompanija, galima surengti raganų susirinkimą. Dryžuotos kojinės, juodas sijonas ir skrybėlė, perukas ir ryškus makiažas padės sukurti simpatiškos raganaitės įvaizdį.

Ką veikia raganos per susirinkimą? Buria kortomis, dėlioja pasjansą, užkeikia neištikimus vyrus, atlieka įvairius ritualus. Jeigu visa tai atsibos, galite išvirti stebuklingąjį gėrimą arba pagaminti kokteilį. Tik būkite atsargios, kad kitą dieną netektų kentėti nepakeliamą galvos skausmą!

Trečias scenarijus: įžymybių kapinės

Šis pasiūlymas tinka tuo atveju, jeigu ketinate sukviesti draugus ir surengti triukšmingą vakarėlį. Kiekvienas svečias turėtų apsirengti kaip anapilin iškeliavusi įžymybė. Vyrams tiks Elvio Presley arba Michaelo Jacksono, o moterims - Marilyn Monroe arba Coco Chanel personažai. O gal kas nors iš damų norės išstoti prieš publiką kaip Motina Teresė?

Tačiau vien apsirengti kaip mirusi įžymybė nepakaks. Helovinas reikalauja gotikinio stiliaus elementų. Įžymybė galėtų būti pavaizduota kaip zombis arba vampyras. Pasitelkus fantaziją galima sukurti unikalių kostiumų. Tokiu atveju per vakarėlį reikėtų surengti konkursą ir apdovanoti išradingiausią svečią. Prizai irgi gali būti bauginantys.


Šiame straipsnyje: Helovinas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių