Haris Poteris: prieš 10 metų ir dabar

Hario Poterio karštinė neatslūgsta – šiuo metu Lietuvos ir pasaulio kino teatruose rodomas filmas „Haris Poteris ir Mirties relikvijos (1 dalis)“ jau antrą savaitę iš eilės yra populiariausių juostų sąrašo viršūnėje.

Populiariausia filmų serija kino istorijoje buvo kuriama 10 metų. Pagrindinius vaidmenis sukūrę aktoriai – Danielis Radcliffe‘as, Rupertas Grintas ir Emma Watson augo ir brendo filmavimo aikštelėje.

„Visa tai buvo mano namai, mano mokykla, mano šeima. Tai buvo visas mano gyvenimas“, – kalbėjo filmo žvaigždė Emma Watson. Aktorė juokavo, kad ji dažnai pasijusdavo esanti ne Emma Watson, bet Hermiona Įkyrėlė.

Bet vaikai suaugo ir filme „Haris Poteris ir Mirties relikvijos (1 dalis)“ jiems tenka susidurti jau su suaugusiųjų pasaulio pavojais ir išbandymais.  

Pagrindinio vaidmens atlikėjas Danielis Radcliffe‘as kalbėjo, kad jam, kaip aktoriui, ypač įdomu buvo tai, kad juostos veikėjai išaugo iš vaikiško amžiaus ir jų pečius užgriuvo didžiuliai emociniai išgyvenimai.

Emma pritarė Danieliui sakydama, kad naujasis filmas buvo iššūkis jauniesiems aktoriams. Aktorė teigė, kad dažniausiai filmų serijos blogėja su kiekviena nauja dalimi, tačiau Hario Poterio atveju yra atvirkščiai – filmai gerėja, nes aktoriai brendo su kiekvienu nauju kūriniu. „Paskutiniosios dvi dalys yra visiškai kito lygio“, – sakė ji.  

Ar dar prisimenate kokie jie buvo prieš 10 metų? Pateikiame kelias nuotraukas iš pirmojo filmo „Haris Poteris ir Išminties akmuo“, bei iš šiuo metu Lietuvos kino teatruose rodomos juostos „Haris Poteris ir Mirties relikvijos (1 dalis)“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių