„Haris Poteris ir Mirties relikvijos“ galėjo būti ir trilogija

„Haris Poteris ir Mirties relikvijos (1 dalis)“ jau atkeliavo į Lietuvos kino teatrus. Nors oficiali filmo premjera įvyks lapkričio 19 dieną, nekantriausi Hario Poterio gerbėjai juostą galėjo pamatyti jau vakar – išankstiniuose „Panelės“ seansuose „Forum Cinemas“ kino centruose visoje Lietuvoje. Šiandien, lapkričio 18 dieną, filmą pasižiūrėti kviečia kino teatrai „Multikino“ (Vilniuje) ir „Cinamon“ (Kaune).

„Harį Poterį ir Mirties relikvijas“ britų rašytoja Joanne K.Rowling vadina įdomiausia Hario Poterio serijos knyga, todėl filmo kūrėjai nusprendė šią istoriją papasakoti dviem filmais, norėdami kuo išsamiau perteikti jos siužetą.

„Ši Joanne K.Rowling knyga žavi savo fantastišku pasakojimu – sudėtingu siužetu ir netikėtais jo posūkiais. Čia susipina mistiškos ir romantiškos scenos, komedija ir veiksmas, visi tie puikūs dalykai, kurie žavėjo žiūrovus tiek metų. Todėl dvi dalys ir buvo vienintelis būdas išsamiai papasakoti šią istoriją“, – mano filmo žvaigždė, aktorius Danielis Redcliffe‘as, suvaidinęs Harį Poterį.

„Kai scenaristas Steve‘as Klovesas pradėjo kurti paskutiniosios dalies scenarijų, tapo akivaizdu, kad vienintelis būdas likti ištikimiems Joanne K.Rowling knygai – kurti du filmus“, – sakė prodiuseris Davidas Heymanas.  

„Mirties relikvijos, horokruksai, Dumbldoro praeitis, Sneipo praeitis. Mes privalėjome papasakoti visą istoriją. Tiesą pasakius, norėjau padalinti į du filmus ir anksčiau kurtą „Netikrą princą“. Bet šį kartą tiesiog privalėjome taip pasielgti“, – teigė filmo režisierius Davidas Yatesas.

„Scenarijaus autorius Steve‘as Klovesas mane pasivedė į šalį ir pareiškė: „Žinai, mes galime sukurti ir tris filmus“. Žinoma, jis pajuokavo. Bet iš tiesų knygoje yra pakankamai medžiagos dviem su puse filmo. Jei filmuotume viską, tai būtų 7-8 valandų trukmės filmas, arba du 4 valandų trukmės filmai“, – aiškino Davidas Yatesas.

Režisierius atkreipė dėmesį į tai, kad šiame filme kur kas giliau nagrinėjami pagrindinių veikėjų tarpusavio santykiai. „Visada maniau, kad nepaisant magijos, veiksmo ir nuotykių, Hario Poterio serijose svarbiausia yra pagrindiniai veikėjai. Išbandymai, kurie tenka jų draugystei, mano nuomone, yra vienas įdomiausių šio filmo motyvų“, – pasakojo Davidas Yatesas.

Filmo kūrėjai viliasi, kad jiems pavyko perteikti emocinių išgyvenimų naštą, kuri tenka jau suaugusiems veikėjams ir galutinai atsakyti į visus žiūrovams rūpimus klausimus.

„Ši knyga iš tiesų yra mano mėgstamiausia. Manau, kad jie sukūrė patį geriausią Hario Poterio serijos filmą“, – premjeros Londone metu džiaugėsi rašytoja Joanne K.Rowling.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių