„A-ha“ nariai po Vilnių bus vežiojami trimis skirtingais automobiliais

Lapkričio antrąją koncerte sostinėje su savo gerbėjais atsisveikins legendinė grupė "A-ha". Tačiau, kaip teigė organizatoriai, grupė Lietuvoje ilgai neužsibus.

Norvegų kolektyvas Lietuvoje lankysis antrą ir paskutinį kartą. 2002-aisiais jie koncertavo Vilniaus "Žalgirio" stadione. Tąsyk šios grupės koncertas buvo vienas įspūdingiausių tų metų renginių, į kurį buvo parduota apie 20 tūkst. bilietų. Koncerto, trukusio dvi valandas, biudžetas siekė apie milijoną litų. "Makroconcert Lietuvos" komunikacijos vadovas Aivaras Gelžinis sutiko pasidalyti mintimis apie būsimą koncertą.

"Atlikėjai atvyksta po penktadienį Vokietijoje vykstančio koncerto Berlyne. Jie turės dvi laisvas dienas ir nežinome, kur jie toliau keliaus, mat į gastroles grupė išvykusi privačiu lėktuvu. Taisyklės paprastai leidžia jiems patiems pasirinkti, kada ir kur nori skirsti, neprisirišti prie maršrutų", - 1diena.lt pasakojo A.Gelžinis.

Jis patikino, kad Latvijoje ir Lietuvoje atlikėjai pasirodys koncerto dieną, o išvyks kitą dieną. "Buvo jų noras pasivaikščioti po Rygą ir Vilnių, tačiau viskas priklauso nuo to, kada atskris lėktuvas", - sakė "Makroconcert Lietuvos" komunikacijos vadovas.

Po pasirodymo Lietuvoje grupė "A-ha" trauks į Kijevą, o vėliau viešės ir koncertuos Minske.

A.Gelžinis pasidžiaugė, kad Lietuva turi išskirtinę galimybę ištarti "sudie" legendiniams muzikantams, tokios progos neturi tokios šalys kaip Ispanija ar Italija.

"Koncertas bus aukščiausios klasės, pasaulinio lygio šou. Kai grupė atlieka savo naujausią kūrinį „Butterfly, Butterfly (The Last Hurrah)“, pritariant akustinėms gitaroms, smogia per sąmonę, kad daugiau šios grupės nepamatysime. Grupė "A-ha" sceną palieka būdami ne nuokalnėje, o pačioje viršūnėje", - atvykti atsisveikinti su muzikantais kvietė A.Gelžinis.

Grupės "A-ha" pageidavimai būsimam koncertui Lietuvoje ir kiti įdomesni faktai:

"A-ha" šviesos ir garso aparatūrą gabens šeši sunkieji vilkikai.

Atsisveikinimo turo komandą sudaro daugiau kaip 50 žmonių, keliaujančių trimis autobusais.

Su savimi grupė atsiveža savo virtuvę ir virėją, per koncertą Latvijoje paprašyta parūpinti keturis asistentus.

Per koncertą  Rygoje klavišininkas Magne Furuholmenas švęs savo 48-ąjį gimtadienį.

Grupės nariai pageidavo, kad jie po Vilnių būtų vežiojami trimis skirtingais automobiliais, mat yra gandų, kad grupės nariai nelabai sutaria. Tai gali būti viena priežasčių, dėl kurių grupė atsisveikina su savo gerbėjais.

Vokalisto Morteno Harketo, klavišininko Magne Furuholmeno ir gitaristo Paulo Waaktaar-Savoy įkurta grupė išgarsėjo 1985-aisiais. Jau pirmasis trio kūrinys „Take On Me“ pateko į istoriją – šios dainos vaizdo klipą kritikai vadina vienu geriausių kada nors sukurtų muzikos klipų. „Take On Me“ singlas pasaulyje tapo didžiausiu hitu, jį įsigijo per 9 mln. muzikos gerbėjų.

Beveik prieš tris dešimtmečius karjerą pradėjusią grupę "A-HA" dievina ne tik klausytojai, bet ir kolegos muzikantai. Norvegų trio savo įkvėpėjais vadina ryškiausios šių dienų muzikos žvaigždės: dainininkas Robbie Williamsas, reperis Kanye Westas, grupės „Coldplay“, "U2", „Oasis“ ir duetas „Pet Shop Boys“.


Šiame straipsnyje: a-ha

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių