Gyvūnų teisių apsaugos aktyvistus papiktino filmas „Sniegynų įkaitai“

Puikių atsiliepimų iš kritikų ir žiūrovų sulaukusi įspūdinga išgyvenimo drama „Sniegynų įkaitai" papiktino Gyvūnų teisių apsaugos organizaciją PETA.

Dinamiškas veiksmo trileris pasakoja apie lėktuvo katastrofą patyrusio ir atšiauriuose Aliaskos sniegynuose atsidūrusio žmonių būrelio kovą už gyvenimą. Be visų kitų bėdų, sudužusio lėktuvo keleivius ima persekioti  vilkų gauja. Plėšrūnai gina savo teritoriją ir pasiruošę perkąsti gerkles įsibrovėliams.

Viename filmo epizode žmonės papjauna vilką, kad įvarytų baimės kitiems vilkams. Išbadėję žmonės suvalgo vilką, tačiau tas vaizdas dar labiau įsiutina plėšrūnus.

Filmo režisierius Joe Carnahanas („A komanda") pristatydamas filmą, aiškino, kad aktoriai iš tikrųjų valgė vilkieną, kad kuo labiau įsijaustų į pasakojamą istoriją, o jų vaidyba būtų kuo tikroviškesnė.

„Režisierius sakė, kad vilkiena buvo gauta iš plėšrūnams paspęstų spąstų, o tai reiškia, kad gyvūnai žiauriai kankinosi prieš nugaišdami", – teigiama oficialiame PETA pranešime.

Tačiau labiausiai PETA organizacijai užkliuvo aktoriaus Liamo Neesono pasisakymai spaudoje apie tai, kad jis nė akimirkos nedvejodamas sutiko sudoroti vilkienos kepsnį.

Aktorius teigė, kad vilko mėsos skonis buvo kaip žvėrienos. „Bet aš esu airis, taigi įpratęs prie keistų valgių. Galite įmesti į puodą kelias morkas bei svogūnų ir aš tai pavadinsiu vakariene", – pasakojo Liamas Neesonas.

Filmo prodiuseriai suskubo patikinti PETA, kad filmavimo metu nė vienas vilkas nenukentėjo – esą juostos kūrėjai kompiuterine grafika sukūrė kruvinus kovos su vilkais epizodus, tačiau PETA neatlyžo.

„Filmo kūrėjai pavaizdavo laukinėje Aliaskoje gyvenančius vilkus kaip kraujo ištroškusius monstrus, kurie ketina po kaulelį sudraskyti į gabalus kiekvieną lėktuvo katastrofą išgyvenusį veikėją", – vilkų įvaizdžiu filme piktinosi gyvūnų teisės apsaugos specialistai.

„Sniegynų įkaitai" praėjusį savaitgalį debiutavo pirmoje populiariausių Lietuvos kino teatrų savaitgalio juostų sąrašo vietoje.


Šiame straipsnyje: Sniegynų įkaitai

NAUJAUSI KOMENTARAI

kaušas

kaušas  portretas
pritrenkiantis filmas
VISI KOMENTARAI 1

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių