„Gyvoji biblioteka” griaus stereotipus

Tarptautinės tolerancijos dienos proga klaipėdiečiai galės susitikti su savo stereotipais ir išankstinėmis nuostatomis “Gyvojoje bibliotekoje”.

Kaip sakė bibliotekininkė Daiva Nakrošienė, “Gyvoji biblioteka” veikia taip pat kaip ir paprastos bibliotekos: „Ir čia bibliotekos lankytojas ateina ir tam tikram laikui pasiskolina “knygą”. Perskaitęs ją gražina į biblioteką ir gali pasiimti kitą. Tarp paprastos bibliotekos ir “Gyvosios bibliotekos” yra tik vienas skirtumas - “knygos” “Gyvojoje bibliotekoje” yra žmonės, o skaitymas - pokalbis“.

“Gyvoji biblioteka” suteiks galimybę susitikti ir pasikalbėti su žmonėmis, apie kuriuos yra sukurta daug stereotipų, kurie dažnai patiria diskriminaciją ir atskirtį. Klaipėdos “Gyvoji biblioteka” turės šias “knygas”: „ŽIV sergantis“, „Psichikos ligonis“, „Neįgalusis“, „Pabėgėlis“, „Benamis“, „Sveikstantis alkoholikas“, „Žmogus su klausos negalia“  ir kitas.

„Gyvąją biblioteką“ atidarys Lietuvos socialinių darbuotojų asociacijos Klaipėdos skyriaus pirmininkas Saulius Liekis. Pranešimą „Klaipėdiškiai ir klaipėdiečiai: tolerancijos tradicijų puoselėjimas tautiniu aspektu“ skaitys Klaipėdos universiteto Baltijos regiono istorijos ir archeologijos instituto dr. prof. Rimantas Sliužinskas. Po jo - „Gyvosios bibliotekos“ „knygų“ skaitymas.

„Gyvoji biblioteka“ veiks lapkričio 16 d. 16-17.30 val. Klaipėdos apskrities viešosios Ievos Simonaitytės bibliotekos 1 a. fojė (Herkaus Manto g. 25).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių