„Gyčio Ivanausko teatras"keliauja į Druskininkus ir pajūrį

Gyčio Ivanausko teatrui ši vasara ypatingai „karšta“ darbais. Didžiąją vasaros atostogų dalį, kai visi ilsisi, teatro trupė - išvykusi į kūrybinę stovyklą-laboratoriją ruošiasi naujai premjerai, kuri jau spalio mėnesį žada nustebinti žiūrovus.

Pirmą kartą šio teatro istorijoje – ne šokis, o drama. Dar viena naujiena – naujais veidais pasipildžiusi teatro trupė, kuri kol kas laikoma paslaptyje, rašoma teatro pranešime.

Vasarotojai taip pat nelieka pamiršti: savo pasirodymais teatras džiugins poilsio kurortuose bei pajūryje poilsiaujančius žiūrovus. Jau šį penktadienį, liepos 29 d. Druskininkų teatro festivalyje bus pristatytas naujausias kūrėjo G.Ivanausko darbas „Paukščiai“. Tai šiuolaikinio baleto ir kamerinės muzikos derinys, skirtas besimėgaujantiems emocija ir išraiška. Kompozitoriaus Gedimino Gelgoto kurtą muziką čia gyvai atlieka Naujų Idėjų Kamerinis Okestras „NI&CO”. Styginių skambesys ir trapūs judesiai susilieja į bendrą visumą: per paukščių elgesį čia perteikiami žmonių jausmai. Paukščiai kaip ir žmonės meilinasi vienas kitam, nesutaria, skiriasi. Vyrai kaip paukščiai pavydi ir pešasi dėl to, kurio plunksnos spalvingesnės. Paukščiai šoka, mėgaujasi gyvenimu ir, galiausiai, miršta.

Taip pat – pirmą kartą GI teatras atkeliauja į Nidą! Žolinių savaitgalį – rugpjūčio 14 d. spektaklis „Paukščiai“ bus rodomas Nidos turizmo informacijos ir kultūros centre „Agila“. Mėgstantiems netradicines erdves – pasirodymas po atviru dangumi! Rugpjūčio 15d. spektaklis „Paukščiai“ – neįprastoje teatrui aplinkoje – Palangos botanikos parke esančioje Rotondoje!

Šis spektaklis leis akimirkai palikti žemiškus rūpesčius ir nusimetus grandines nuo kojų, pakilti ir skristi.

Spektaklyje vaidmenis atlieka šokio meistrai: Gytis Ivanauskas, Naglis Bierancas,  Irina Nazarenko, Simona Paciukonytė, bei spektaklio trupę naujai papildysiantys Marius Miliauskas ir Kristina Tarasevičiūtė.

 

 


Šiame straipsnyje: gyčio ivanausko teatras

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių