G.Savickas: mano vieta teatre

Į portalo 1diena.lt skaitytojų klausimus atsakė teatro aktorius, TV laidos "Dar pažiūrėsim" kūrėjas Giedrius Savickas.

Jis tikina, kad žvaigždžių liga reikia persirgti ne išgarsėjus, o dar būnant labai mažam.

"Reikia ja persirgti labai mažam - kaip ir kiaulyte, vėjaraupiais. Kaip ir kitos ligos, ta žvaigždžių liga gali palikti labai daug randų. Reikia skaityti knygas, gerą kiną kaip vitaminus ir stiprinti imunitetą nuo žvaigždžių ligos", - pusiau juokais sakė G.Savickas.

Anot jo, gyvenime svarbiausia išlikti svarbiausia sąžiningu, garbingu ir žmogišku bei jausti tam, ką darai, pagarbą.

"Tai yra tie dalykai, kuriais aš labai vadovaujuosi gyvenime. Man labai gerai, kad atsirado tas TV šou - jis parodė, kad mano vieta teatre. Reikia jausti visą laiką pagarbą - kad ir ką tu bedarytum: ar būtum meno ar televizijos atstovas. Vienas ant kito varymas kenkia kūrybai ir kokybei", - įsitikinęs aktorius.

Artimiausias širdžiai - kaimietis

Nepaisydamas pagarbos televizijai, G.Savickas vis dėl to tikisi, kad teatre žiūrovai niekada netikėtai neištars frazės " draugą pamečiau".

"Aišku, tai būtų nemalonu, bet čia yra žiūrovo problema - man taip atrodo. Tai žiūrovas atsineša mano personažą, o ne aš velku jį į sceną. Ir šiaip mano vardas yra Giedrius, o ne Kovaldas, ne Septyni ir ne "draugą pamečiau", -  sako aktorius.

O laidoje "Dar pažiūrėsim" G.Savickui artimiausias vaidmuo yra kaimiečio su pilku megztuku.

"Ir gyvenime kaimo žmogus man yra artimiausias - man patinka jo naivumas. Tai, kad žmogus yra nesugadintas dangoraižių ir apkarpytų medžių. Mums atrodo, kad jis yra juokingas, o iš tikrųjų tai yra liūdnojo vaizdo riteris", - sako aktorius.

Jis neneigia, kad ir jam, kaip Lietuvos scenos grandui Rolandui Kazlui kyla minčių apskritai palikti televiziją ir vaidinti tik teatre, tačiau to daryti artimiausiu metu G.Savickas dar neketina.

Nereklamuotų konservantų

Aktorius teigė, kad kategoriškai atsisakytų filmuotis tik konservantų ir vaistų nuo gripo reklamoje.

"Nesutikčiau, jeigu reklamuotų, kad E, kuris dedamas į maistą, pasirodo yra labai sveikas ir naudingas žmogui. Taip pat vaistų nuo visų gripų (kaiulių , paukščių...), nes tai yra visiškas blefas. Ir, aišku, toje, kurioje labai mažai moka, nes į reklamą eini tik dėl pinigų. Būkim biedni, bet teisingi", - sakė aktorius.

G.Savickas pripažįsta, kad mielai suvaidintų kine - būtų įdomu jame save išbandyti.

"Į kiną labai norisi, aišku. Ir dėl praktikos, ir dėl paties kūrybos proceso. Ir dėl pinigų. Ir sereale filmuojuosi 4-tą sezoną tik dėl pinigų, nes reikia suprasti, kad tai yra mano profesija ir mano darbas - aš iš to duoną valgau. Pasirodyti, kad esi žymus man yra paskutinėje vietoje", - sakė kūrėjas.

"Dar pažiūrėsim": juokas virsta ašaromis

G.Savickas tikino, kad "Dar pažiūrėsim" tikrai nėra nusižiūrėta nuo kokio nors užsienio projekto, nors panašių laidų, aktorius neslepia, yra ne viena.

"Daro panašią laidą rusai ir labai gerai, kad daro. Esu matęs - tikrai labai gera laida. Bet tikrai nebuvo niekas kopijuojama, analizuojama - tiesiog mums jau senai išplaukė idėja parodyti žiūrovams laidą, kuri vadintųsi "laida, nežiūrintiems televizoriaus". Tokia būtų visų laidų santrauka", - tikina jis.

Anot jo, kiekiena "Dar pažiūrėsim" laida yra kuriama apie tris dienas. Vieną dieną galvojama, dvi dienas filmuojama.

"Kai filmuojame, kažkaip išeina, kad mes nedarome to, ką sugalvojome, o sugalvojame kažką naujo vietoje - improvizuojame", - pasakojo G.Savickas.

Be to, aktorius neslepia, kad kartais būna taip, kad vieno siužeto filmavimas trunka tiek, kiek visos laidos, nes aktoriai teisiog negali patys nesusijuokti ten, kur nesuplanuota.

"Būna kartais labai sunku nesusijuokti. Bet, kai juokiesi, tai reikia vaidinti, kad tu verki - veido išraiška būna beveik tokia pati, tik garsas sklinda kitoks. Čia ir yra juokas per ašaras", - sako aktorius.

Visus G.Savicko atsakymus galite perskaityti ČIA.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių