Gruzinai „Vyno kelio“ kūrėjams Tbilisyje giedojo Lietuvos himną

Jau šį pirmadienį, vasario 20-ąją, 21.00 val. TV3 eteryje įvyks tarptautinio Lietuvoje ir Gruzijoje filmuojamo serialo „Vyno kelias“ premjera.

Dalis lietuviškosios komandos narių jau trečią mėnesį gyvena Gruzijos sostinėje Tbilisyje, kur jie ir sutiko Vasario 16-ąją. Valstybės atkūrimo dienos proga gruzinai pasveikino „Vyno kelio“ kūrėjus įspūdingai atlikdami Lietuvos himną, o šventinio priėmimo organizatoriai tautiečius aktorius nustebino tikrais cepelinais!

Vasario 16-osios šventę inicijavo Lietuvos ambasadorius Gruzijoje Jonas Paslauskas su žmona Dalia. „Vyno kelio“ režisierius Alvydas Šlepikas ir prodiuseris Rimvydas Martinaitis drauge su kitais gerbiamais svečiais iš aukščiausių sluoksnių buvo pakviesti į Tbilisio nacionalinius jaunimo rūmus šalia Gruzijos parlamento.

„Priėmime viešėjo ir lietuvių kunigas, ir mūsų krašto atašė, diplomatinio korpuso atstovai. Iškilmės vyko itin puošnioje baltoje ir veidrodinėje salėje. Ant sienos kabančioje memorialinėje lentoje buvo parašyta, kad kaip tik ten 1918-aisiais paskelbta Gruzijos nepriklausomybė. Jau tai paliko didelį įspūdį. Tačiau labiausiai širdį sujaudino mūsų nacionaliniai simboliai – po trijų mėnesių buvo labai malonu pamatyti lietuvišką trispalvę! O kai gruzinų kvartetas atsistojo ir keturiais balsais lietuviškai užtraukė mūsų Tautinę giesmę, – net kvapą užgniaužė“, – prisipažino prodiuseris R. Martinaitis.

Šiltas, jaukus vakaras jiems leido ne tik maloniai pabendrauti su Gruzijoje gana aktyviai veikiančios lietuvių bendruomenės žmonėmis, bet ir paskanauti pamirštų lietuviškų patiekalų. „Buvome pavaišinti tikrais cepelinais! Negalėjome liautis stebėjęsi, kaip jiems pavyko pagaminti didžkukulius iš vietos bulvių, kurios visiškai kitokios nei Lietuvoje. Patys bandėme pasigaminti cepelinus per lietuvių kalėdinį vakarėlį, bet kai juos sudėjome į puodą – liko tik bulvių košė“, – juokingą istoriją iš gyvenimo Tbilisyje prisiminė R. Martinaitis.

Iškilmingo Nepriklausomybės dienos minėjimo svečiai, pasak jo, buvo puikiai informuoti apie serialą „Vyno kelias“, kuris Gruzijos televizijos IMEDI eteryje startuos kiek vėliau nei Lietuvoje, – vasario 25-ąją. „Pasirodo, žinia apie mūsų serialą ten sukėlė tikrą furorą – visi jo labai laukia“, – atskleidė prodiuseris.


Šiame straipsnyje: Vyno kelias

NAUJAUSI KOMENTARAI

Nuomonė

Nuomonė portretas
Gal bus geresnis serijalas,nes nuo SKAISTGIRIO prodiusuotų serijalų vemt verčia...
VISI KOMENTARAI 1

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių