Grupės „Pink Floyd“ gitaristo posūnis suimtas dėl įtariamo vandalizmo

Legendinės roko grupės „Pink Floyd“ gitaristo Davido Gilmouro posūnis sekmadienį buvo suimtas dėl įtariamo vandalizmo per Didžiojoje Britanijoje vykusias studentų riaušes, kai buvo nufotografuotas užsilipęs ant nacionalinio memorialo Pirmojo pasaulinio karo aukoms.

Penktadienį paskelbtame viešame atsiprašyme 21 metų Charlie Gilmouras prisipažino esantis jaunuolis, matomas nuotraukoje, kurią išspausdino keli britų dienraščiai.

Šioje Ch.Gilmouras matomas užsilipęs ant Londono centre esančio Kenotafo ir besisupantis įsikibęs į Britanijos vėliavą.

Ketvirtadienį tūkstančiai studentų demonstrantų pradėjo siautėti, kai parlamentas nedidele persvara nubalsavo už vyriausybės pasiūlymą daugiau nei tris kartu padidinti įmokas už aukštąjį mokslą.

“21 metų vyras buvo suimtas savo namuose Sasekse (pietryčių Anglijoje)..., įtariant dėl viešosios tvarkos pažeidimo ir mėginimo padaryti nusikalstamą žalą Sąjungos vėliavai ant Kenotafo, - sakome sekmadienį paskelbtame Skotland Jardo pranešime. - Jis nuvežtas į Sasekso policijos nuovadą, kur jam taip pat skirtas areštas dėl įtariamos vagystės. Jis tebelaikomas arešte“.

„Pink Floyd“ žvaigždės posūnis penktadienį paskelbtame pranešime pareiškė, jog labai gailisi dėl žuvusių britų karių „siaubingo įžeidimo“.

Buvęs manekenas, dabar studijuojantis istoriją prestižiniame Kembridžo universitete, teigė, jog šio incidento metu nesuvokė, kad buvo užlipęs ant Kenotafo.

„Norėčiau kuo nuoširdžiausiai atsiprašyti dėl šio mano veiksmų sukelto siaubingo įžeidimo tūkstančiams žmonių, kurie narsiai žuvo už savo šalį“, - rašo Ch.Gilmouras.

Davidas Gilmouras 1994 metais susituokė su rašytoja ir žurnaliste Polly Samson, o jos sūnus Charlie tapo „Pink Floyd“ žvaigždės posūniu.


Šiame straipsnyje: Pink Floyd

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių