Grupė „Rytinė erekcija“: vizitą įrašykime į Kauno kroniką (interviu)

Iš Latvijos atvykstantys „Rīta Stienis“ (liet. rytinė erekcija) džiaugiasi galėdami ne tik pademonstruoti savo išprotėjusį pasirodymą Lietuvoje, bet ir pabendrauti su melomanais.

Unikalų žanrą sukūrę grupės vaikinai „Sportpunk“ apibūdina kaip punkroko, ska, regio, hip-hop‘o, komedijos, progresyvaus ir stoner roko bei fizinio lavinimo mišinį. Muzikinė eklektika puošiama įmantriais „bling-bling“ aksesuarais ir ūsais, kuriuos papildo saksofono, trombonų bei violončelės garsai – tai padaro grupę nepamirštama ir nepalieka abejingų.

Lietuvoje „Rīta Stienis“ orkestras pasirodo pirmą kartą, tačiau jo narius galite atpažinti iš kitų žinomų grupių, kaip „Oranžinis laisvadienis“. Pastarasis kolektyvas – ne mažiau pašėlęs nei „Rīta Stienis“ yra tikrai ne naujiena lietuviškai auditorijai, mat Lietuvoje yra grojęs su „ska-punk“ pionieriais „Dr. Green“.

Renginį atidarys ilgai laukta ir žinoma kauniečių grupė „Random Fingers“. Jos bosistas ir koncerto organizatorius Lukas Rimkevičius sako, kad „random“ ilgai ruošėsi pasirodymui, o kostiumais, gera nuotaika ir muzikiniu trenksmu neketina nusileisti draugams latviams.

Pamišusiems roko fanams laukiant koncerto „Rīta Stienis“ siunčia linkėjimus iš Latvijos. Balandžio 6-osios renginys tęsis neeilinėse dūzgėse su minėtais muzikantais, apie tai sužinokite koncerto metu arba „Random day“ tinklalapyje randomday.eu.

Į organizatorių klausimus atsako „Rīta Stienis“ lyderis Ritvars Šilkovs:

- Latvijoje esate punkroko krikštatėviai. Kaip manote, ar lietuvišką auditorija jus įsimylės taip pat, kaip ir tėvynė?

- Mes jums patiksime – esame kieti, priversime šokti, šokinėti, ir rėkti! Latvijoje pagrindinę mūsų auditoriją sudaro ne tik pankai, bet ir hipsteriai, menininkai, post sovietinėje visuomenėje užaugę žmonės, kuriems patinka linksmintis, išgerti, dulkintis ir šlaistytis pseudo-bohemiškoje aplinkoje. Jei latvių auditorija galėtų su mumis pasidulkinti, būtinai tai padarytų!

Kokių staigmenų paruošėte Kaunui?

- Kaip visada būsime spalvingai išsipuošę. Ne paslaptis, kad prieš pasirodymus mėgstame pasisukioti po eilinius „skudurynus“, ieškodami naujų prietaisų savo koncertams. Mes mylime Lietuvą! Tai -  vilčių šalis ir paskutinė galimybė prisigerti prieš įžengiant į Lenkiją. Itin mėgstame pasipykti su autobuso vairuotojais, kad leistų išlipti parūkyti Panevėžyje, kai keliaujame į Vilnių. Jūsų šalyje esame patyrę nepaprastą, rokenrolišką istoriją, todėl šį vizitą įrašykime ir į Kauno kroniką!

- Ar galėtumėte patvirtinti gandus, jog esate „Gogol Bordello“ išperos?

- Mūsų vokalistas yra labai panašus į Eugene iš „Gogol Bordello“, o trombonistas – ukrainietis. Tačiau nesame iš Balkanų ir nesame čigonai.

Kokią sporto šaką dažniausiai propaguojate scenoje?

- Meilė! Meilė yra tas sportas, kurį propaguojame visur ir visada – namie, darbe, bevaikščiojant parke, netgi kai būname vieni...

- Kokie yra jūsų ir Latvijos Imtynių Federacijos santykiai?

- Tai slapta informacija! Bet išduosiu paslaptį, kad mes dirbame užsimaskavę. Vykdome Latvijos vyriausybės misiją.

- Ar šis sportinis orkestras gali išaugti į Olimpinę sporto šaką?

Be jokių abejonių! Būtų labai malonu, jei Putinas mus pakviestų pagroti Sočio olimpinių žaidynių atidarymo ceremonijoje. Mes pateiktumėme puikių pokyčių Olimpiniam himnui: siūlome „Citius altius fortes“ pakeisti į „Amor vires rock‘n‘roll“ (meilė, galia ir rokenrolas, - aut.past.).

Trečiasis „Random day“ koncertas finišuos balandžio 6 d. „Punto Jazz“ palėpėje su „Random Fingers“ ir „Rīta Stienis“ – „sportpunk“ orkestru, kurį sudaro 8 nariai iš garsių Latvijos grupių. Po ūsų, blizgučių ir rokeriško šėlsmo kupino koncerto Kaune tęsis neeilinės dūzgės su minėtų grupių muzikantais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jo

jo portretas
Patinka grupes pavadinimas...taciau klausimai labai kvaili. Nejaugi zurnalistai negali is anksto pasiruosti klausimus?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių