Grupė „Biplan“ atšventė 15-ąjį gimtadienį

Rudeniškai vėsų ir vėlyvą penktadienio vakarą savo 15-ąjį gimtadienį atšventė grupė "Biplan". Kaip ir buvo žadėję, atlikėjai pažėrė keletą staigmenų.

Iš pradžių susirinkusieji sostinės klube "Havana Social Club" nekantriai stoviniavo ir trypčiojo pagal "Biplan'ų" gerų draugų, grupių: "The Colors of Bubbles" ir "The Spins" gyvai atliekamą muziką. Pasveikinti "Biplan'ų" atvyko ir "G&G Sindikatas". Apšildžius publiką, ant scenos lipo vakaro "kaltininkai".

"Mes džiaugiamės, kad jūs visi atvykote. Supratome, kad turime daug draugų ir teisingų žmonių. Būtent dėl jūsų esame labai laimingi", - savo pasirodymo pradžioje kalbėjo Maksas Melmanas. Prieš koncertą grupė atviravo, kad geriausia dovana jiems būtų gausus būrys gerbėjų.

Kaip ir buvo žadėję,"Biplan'ai" nepamiršo savo senų įrašytų kūrinių: "Čiau bambino", "Kino filmai", kurį atliko su grupe "The Spins", "Labas rytas" su Artiomu Miškiniu. Bei grojo  naujus ir mažai kam girdėtus kūrinius iš savo naujo singlo "Fizika".

 

Atlikdamas vienas seniausių savo grupės įrašytų dainas M.Melmanas šiek tiek jaudinosi: "Galime šiek tiek suklysti, juk jas grojome prieš gerus dešimt metų. Nepykit", - prašė "Biplan" vokalistas. Bene audringiausių ovacijų jis sulaukė tuomet, kai atlikdamas dainą "Labas rytas" nulipo nuo scenos ir grojo būryje susirinkusiųjų.

Tačiau visų dėmesį kaustė ne tik scenoje gyvai grojantys "Biplan'ai", bet ir vaizdo projekcija ant sienos. Čia "nugulė" grupės akimirkos, nuotraukos iš asmeninio albumo, koncertų, laikraščių ar žurnalų viršelių. Buvo parodytas ir  niekur iki šiol neplatintas vaizdo siužetas.

Savo gimtadienio koncerte grupės nariai pristatė savo naujausią singlą "Fizika", kuris yra riboto tiražo - vos 100 vienetų. "Tai yra rankų darbas, ne kokio nors konvejerio. Galbūt norėjosi ir daugiau vienetų, tačiau jis skirtas ne pardavimui, o ištikimiausiems draugams ir gerbėjams", - pasakojo atlikėjas.

Prieš koncertą M.Melmanas kalbėjo, kad per tuos penkiolika metų grupės požiūris į muziką stipriai pasikeitė, atėjo ir branda. "Pasikeitė požiūris į tai, ką mes darome. Žinoma, tai buvo svarbu ir anksčiau. Ateityje ruošiamės kurti toliau, įrašinėti dainas ir džiuginti žmones, kurie mums jaučia simpatiją", - tikino M.Melmanas.


Šiame straipsnyje: Biplan

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių