„Grupė 36“ išvyksta į gastroles: pirmoji stotelė – Panevėžyje

Režisierius Tadas Montrimas ir „Grupė 36“ pavasarį pasitiks Panevėžyje, kur pristatys romantinę komediją „Teateina visi pas mane“.

„Teateina visi pas mane“ Panevėžio bendruomenių rūmuose kovo 2 dieną, 18 valandą.

Pirmą kartą spektaklis buvo parodytas kritiškajai Vilniaus publikai Lietuvos Rusų dramos teatre 2011 metų pavasarį, kuomet maestro Jono Vaitkaus kursas, susibūręs ir užaugęs 36 numeriu pažymėtoje auditorijoje Lietuvos Muzikos ir Teatro Akademijos rūmuose rodė savo baigiamuosius darbus. Spektaklis „Teateina visi pas mane“ buvo šiltai sutiktas tiek žiūrovų, tiek Akademijos vertinimo komisijos, tad dabar jau diplomuoti ir oficialūs „Grupė 36“ atstovai atgaivins bene romantiškiausią savo darbą ir pristatys jį kitų Lietuvos miestų publikos įvertinimui.

Pirmasis gastrolių sustojimas- Panevėžio bendruomenių rūmuose. Pasak režisieriaus Tado Montrimo, visa kūrybinė grupė išgyvena premjerines emocijas, todėl, kad spektaklis atgimsta po beveik metų pertraukos, o ir aktoriai ir pats režisierius per šiuos metus įgavo naujos patirties, todėl žvelgdami į spektaklio repeticijas pastebi, kad jame atsiras daug naujų spalvų ir emocijų.

Romantinė komedija „Teateina visi pas mane“ nukels žiūrovus į 70-uosius, į nedidelio Latvijos miestelio kultūros namus, kuriuos „vaidins“ Panevėžio kultūros centras, o šių namų direktorė Lasma (aktorė Dovilė Karaliūtė, gerai žiūrovams pažįstama iš serialo „Giminės po 20 metų“) nuoširdžiai ir su šypsena pasakos istoriją apie pagrindinės herojės „trisdešimtmečio krizę“, periodą pažįstamą kiekvienam mūsų, nepaisant to, kurio „dešimtmečio“ krizėje patys esame, juk visus mus, kartais sustabdo klausimas, ar teisingą kelią/darbą/vyrą pasirinkome, ar galėsime ir ar išdrįsime, kažką pakeisti savo gyvenime po keleto metų, ar gyvename savo gyvenimą, ar tik bandome įsprausti save į visuomenės kuriamus standartus, o už vis svarbiausia- ar nepamirštame būti laimingi!

Aktorius Dainius Jankauskas šios kelionės laukia su dvigubu nerimu- Panevėžys jo gimtasis miestas. Pasak aktoriaus, vaidinti pasiilgtame mieste ir džiaugsmas, ir didžiulė atsakomybė nenuvilti jo.

Kartu su Dovile Karaliūte ir Dainiumi Jankausku scenoje pasirodys aktoriai Gabrielė Malinauskaitė, Julius Paškevičius ir Martynas Vaidotas.


Šiame straipsnyje: Grupė 36spektaklisteatras

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių