Grįžtanti A. Vedrickaitė: dėl Valentino dienos šiemet visai neapmaudu

Valentino dieną su „Tabami Divas“ projektu scenoje pasirodys realybės šou „Dangus“ išgarsėjusi, stipraus ir sodraus balso savinininkė Augustė Vedrickaitė.

Apie ją kurį laiką nebuvo jokių žinių.Atlikėja ne vienerius metus laiką leido Amerikoje ir Norvegijoje. Tačiau neseniai grįžo į Lietuvą, supratusi, kad visas savo mintis ir veiksmus nori skirti muzikai.

- Auguste, grįžai į Lietuvą – kaip tau čia gyvenasi?

- Gyvenu gerai, džiaugiuosi grįžusi į Lietuvą – viskas čia sava. Be to, visada gera grįžti ir į sceną. Šiuo metu ruošiuosi naujam miuziklui bei nekantriai laukiu naujų dainų įrašų. Juos pradėsiu jau vasario viduryje.

- „Lofte“ kartu su Rūta Ščiogolevaite, Giedre Rimšaite dainuosite scenos divų dainas. Kas tau yra diva?

Diva – savo srities profesionalė, galbūt netgi tam tikro muzikinio stiliaus pradinininkė, pasižyminti ypatingu talentu ir charizma. Į divas žmonės nori lygiuotis. Tačiau diva gali būti ir nebūtinai užsienio atlikėja.

- Ar pati pažįsti nors vieną divą?

- Galiu didžiuodamasi pasakyti, kad vieną divą man tikrai teko garbė pažinti. Tai Sigutė Stonytė. Pas ją šiuo metu mokausi vokalo paslapčių. Šalia jos savaime norisi pasitempti.

- Išduok, kurių pasaulinio garso atlikėjų dainas atliksi „Lofte“ per Valentiną?

Visų pirma, noriu žiūrovams padovanoti gražų renginį. Taigi noriu atlikti tas dainas, kurios visiems būtų ne tik puikiai pažįstamos, bet ir man „įkandamos“. Kad ir kaip norėčiau sudainuoti Beyonce „Listen”, tačiau šiai dienai klausytojui bus žymiai maloniau klausytis, kaip atliksiu „4 Non Blondes“, „No Doubt“, Lady Gaga kūrinius.

Šis „Laisvalaikio“ renginys vyks per Valentino dieną – kaip vertini šią šventę?

Muzikantai per visas didžiausias šventes dirba. Kai kada dėl to būna šiek tiek apmaudu, tačiau dėl Valentino dienos šiemet visai neapmaudu. Džiaugiuosi, kad turėsiu galimybę prisidėti prie kažkieno šventės, iliustruoti ją gražiomis dainomis.

- Tai pati niekaip neplanuoji paminėti šios šventės?

- Šiais metais jokio Valentino šalia manęs nėra, todėl šiuo klausimu esu rami (juokiasi).

- Sakyk atvirai, ar žmonės dar kažkokiose situacijose prisimena tavo dalyvavimą muzikiniame realybės šou „Dangus“?

- Žinoma, kad prisimena, ir dažnai. Juk „Dangus“ – mano muzikinės karjeros pradžia. Tikriausiai šio realybės šou etiketė dar ilgam liks kažkur man už kaklo, tačiau tai nėra blogai. Nesigailiu, kad sudalyvavau šiame projekte – pasisėmiau žinių, susipažinau su teisingais žmonėmis, su kuriais keliai susikerta iki šiol. Malonu buvo išgirsti, kad net „X faktoriuje“ mane pamini kaip pavyzdį.

- Ar po šou pasikeitė tavo požiūris į šou verslą?

Iki to projekto neturėjau nė menkiausio supratimo, kas yra šou verslas. Aklai tikėjau, kad viskas, ką rodo per televiziją yra arba gerai, arba blogai – priklausomai nuo požiūrio.

Tačiau iš tikrųjų viskas priklauso nuo to, su kokiais žmonėmis dirbi, kas vyksta užkulisiuose, repeticijose. Supratau, kad tikrai ne viskas priklauso nuo žmogaus scenoje ir tikrai ne vienas žmogus atsakingas už pasirodymo kokybę. Taigi „Dangus“ man atvėrė ne tik duris, bet ir akis.

- Kokią vietą tavo gyvenime šiuo metu užima dainavimas?

- Šiuo metu muzika užima tikrai svarbią vietą mano gyvenime. Turbūt dar nesu taip rimtai žiūrėjusi į dainavimą kaip šiandien. Supratusi, kad kiekybė nebeatneša pasitenkinimo, dabar siekiu kokybės: lankau dainavimo pamokas, mokausi šokti, mėgaujuosi tuo ir atrandu save iš naujo.

- Vasario 14 d. „Lofte“ dainuosi su R. Ščiogolevaite ir G. Rimšaite – kaip sutari su jomis?

Puikiai. Jos yra puikios ir talentingos dainininkės. Esu įsitikinusi, kad abi nepriekaištingai įkūnys ne vieną pasaulinę šlovę pelniusią divą.

- Prašau, išskirk stipriąsias šių atlikėjų savybes.

- Mano nuomone, Rūtos „arkliukas“ – dramatiškos ir romantiškos baladės. Giedrė yra kiek daugiau pasiutusi, todėl jai, kaip ir man, labiau tinka „laukinės“ dainos. Žinau, kad Giedrė ruošia stiprias dainas iš Madonnos, Sinead O’Connor ir kitų nuostabių atlikėjų repertuarų.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių