Gretos Garbo drabužiai ir daiktai parduodami aukcione

Kino legendos Gretos Garbo gerbėjai gaus progą įsigyti ką nors iš daugiau kaip 800 jos drabužių ir daiktų, tarp jų - lovą, kurioje ji miegojo.

Aukcionas „Julien's Auctions“ trečiadienį paskelbė, kad Beverli Hilse Kalifornijoje parduos aktorės sukneles, kostiumus, baldus ir meno kūrinius, pradedant suknele, kurią ji vilkėjo per vakarienę su prezidentu Johnu F.Kennedy bei pirmąja ponia Jacqueline Kennedy, ir baigiant pripučiamu seniu besmegeniu, kurį ji juokais laikė savo svetainėje.

Aukcione, kuris vyks gruodžio 14-15 dienomis, bus galima įsigyti „Emilio Pucci“, „Louis Vuitton“, „Givenchy“ ir „Salvatore Ferragamo“, drabužių ir aksesuarų.

„Ji yra amžinai kerinti, paslaptinga ir nepavaldi laikui, ir (tuo pačiu) ji yra labai moderni“, - „Reuters“ sakė aktorės dukterėčios sūnus Derekas Reisfieldas.

G.Garbo, kuri gimė Švedijoje 1905 metų rugsėjo 18-ąją, karjerą Holivude pradėjo nebyliojo kino juostose, tokiose kaip 1927-ųjų „Kūnas ir Šėtonas“, ir buvo tarp nedaugelio aktorių, sėkmingai pratęsusių darbą garsiniame kine. Ji tapo legenda ne tik dėl savo grožio, bet ir dėl smegenų bei nepriklausomybės, demonstruotos ir ekrane, ir asmeniniame gyvenime.

Ji keturis kartus buvo nominuota „Oskarams“; pirma kartą - už 1929-ųjų „Ana Kristė“, o galiausiai šį apdovanojimą už nepamirštamą vaidybą gavo 1954 metais.

Karjerą kine G.Garbo baigė 1941 metais ir vėliau gyveno labai privatų gyvenimą Niujorke, iki pat savo mirties 1990-aisiais, kai jai buvo 84-eri.

Pasitraukusi iš Holivudo, ji nebenorėjo viešumos ir savo kandžiu humoro jausmu dalijosi daugiausia tik su giminaičiais ir draugais, sakė D.Reisfieldas, kuris pridūrė, kad šeima garsiosios giminaitės daiktus iki šiol saugojo sandėlyje.

Pasak D.Reisfieldo, maždaug 2004 metais, rengdamasi minėti aktorės gimimo 100-ąsias metines, šeima nusprendė, jog atėjo laikas labiau pasidalyti jos gyvenimu su visuomene, o tai galiausiai ir nulėmė, kad dabar rengiamas toks aukcionas.

„Supratome, kad tikrai reikia įsipareigoti bandyti stiprinti ir saugoti jos palikimą, o tai inicijavo ištisą mūsų mąstymo evoliuciją“, - sakė D.Reisfieldas.

Aukcione iš viso bus parduoti 853 daiktai, pradedant aukštosios mados suknelėmis ir baigiant pagal užsakymą pasiūtomis kelnėmis, batais, prabangiais kašmyro megztiniais aukštomis apykaklėmis.

Taip pat bus galima įsigyti jos šlovės laikus Holivude menančių fotografijų, baldų, meno kūrinių ir kitų daiktų iš jos buto Niujorke ir dvaro Švedijoje. Parduodama ir G.Garbo lova, kurios dizainą ji sukūrė panaudodama senovinius švediškus drožinius.

Kai kurie aukcione parduodami daiktai nuo rugsėjo iki lapkričio bus eksponuojami Airijos Njubridžo sidabro muziejuje, o lapkričio pabaigoje - laineryje „Queen Mary 2“.


Šiame straipsnyje: Greta Garboaukcionasdrabužiai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių