„Grammy“ apdovanojimų ceremonijoje triumfavo Adele

Britų soulo muzikos deivė Adele per „Grammy“ įteikimo ceremoniją triumfuodama grįžo į sceną - ji gavo šešias statulėles ir sulaukė auditorijos plojimų atsistojus, tačiau šį sekmadienį vykusį šou temdė Whitney Houston mirtis.

Adele, 23 metų londonietė, kuri nuo spalio, kai jai buvo atlikta gerklės operacija, nedainavo, apstulbino žvaigždžių pilną auditoriją įspūdingu savo pasaulinio hito „Rolling in the Deep“ perteikimu.

Šis kūrinys pelnė Adele geriausios dainos „Grammy“. Kitus apdovanojimus ši dainininkė atsiėmė už geriausią metų įrašą, geriausią albumą, kuriuo buvo paskelbtas jos „21“, geriausią trumpą klipą, geriausią popmuzikos albumą ir kaip geriausia popmuzikos atlikėja. Ji laimėjo visose šešiose kategorijose, kuriose buvo nominuota.

„Šį įrašą įkvėpė tai, kas iš tikrųjų normalu ... Tiesiog vieni nesąmoningi santykiai“, - sakė Adele ir pridūrė: „Tai buvo labiausiai gyvenimą keičiantys metai“.

„Oi, kiek apsisnargliavau!“ - pasakė ji savo garsiuoju koknių (londoniečių prastakalbės) akcentu, šluostydamasi nosį ir tramdydama ašaras per pusketvirtos valandos trukusio šou kulminaciją.

Kitas nekantriai lauktas vakaro sugrįžimas buvo legendinės 7-ojo dešimtmečio Kalifornijos grupės „The Beach Boys“ pasirodymas. Grupės nariai drauge scenoje „gyvai“ pasirodė pirmą kartą po daugiau kaip dviejų dešimtmečių.

Pagarba šiai grupei buvo pareikšta trimis jos dainomis. Pirmąją jų - „Surfer Girl“ - interpretavo „Maroon 5“, o antroji - „Wouldn't It Be Nice“ - buvo atlikta „Foster the People“ falcetu. Fone mirgėjo spalvingos banglentės.

Po ovacijų į sceną užlipo patys „The Beach Boys“ nariai, dabar einantys jau septintą dešimtį metų. Jie atliko „Good Vibrations“, ir garsusis paniurėlis Brianas Wilsonas kone šypsojosi, su senaisiais bičiuliais traukdamas aukštas natas.

Dar vienas sprogimas iš praeities įvyko kantri muzikos legendos Gleno Campbello pavidalu. Šiuo metu jis koncertuoja atsisveikinimo gastrolėse - jam buvo diagnozuota Alzheimerio liga. „Grammy“ salėje jo jau klasika tapusią dainą „Rhinestone Cowboy“ drauge su juo traukė visa auditorija.

Nors didžiulis dėmesys teko Adele, viso šou metu buvo prisimenama ir 9-ojo bei 10-ojo dešimtmečių superžvaigždė W.Houston, kuri mirė šeštadienį, „Grammy“ išvakarėse, būdama 48 metų, viešbutyje „Beverly Hilton“.

Sekmadienio šou prasidėjo vedėjo, amerikiečių reperio LL Cool J. malda už W.Houston.

„Mirė vienas mūsų šeimos narys“, - sakė jis ir pridūrė: „Vienintelis dalykas, kuris atrodo tinkamas, yra pradėti malda už moterį, kurią mylėjome, už mūsų kritusią seserį“.

„Dangiškasis Tėve, dėkojame tau, kad dalinaisi su mumis seserimi Whitney, - pareiškė jis, o garsenybės, tarp jų dainininkės Lady Gaga ir Miranda Lambert nulenkė galvas maldai. - Nors ji išėjo per anksti, mes likome išties palaiminti, kad buvome paliesti jos gražios sielos.“

Tada auditorija, kurios pirmojoje eilėje sėdėjo tokios žvaigždės kaip Paulas McCartney, pažiūrėjo W.Houston, atliekančios vieną didžiausių savo hitų - „I Will Always Love You“, klipą ir atsistojusi plojimais pagerbė velionę.

„Whitney, mes visada tave mylėsime, - sakė LL Cool J. - Šis vakaras yra apie kai ką, kas išties universalu ir gydo; šis vakaras - apie muziką“.

Vėliau dainininkė Jennifer Hudson, kuriai 2009 metais W.Houston įteikė „Grammy“, sukaustė auditoriją pati atlikusi „I Will Always Love You“ - garsiąją dainą iš W.Houston filmo „Asmens sargybinis“.

„Whitney, mes tave mylim“, - sakė ji, užbaigusi šį pasirodymą pritariant pianinui, apšviesta vieno šviesos pluošto, vilkėdama paprasta juoda suknele.

Tarp nugalėtojų buvo ir roko grupė „Foo Fighters“, susižėrusi penkis „Grammy“, įskaitant už geriausią roko pasirodymą - hitu tapusią dainą „Walk.“

„Tai didelė garbė, nes šis įrašas mūsų grupei buvo ypatingas. Užuot kreipęsi į geriausią studiją..., mes jį sukūrėme mano garaže su keliais mikrofonais ir magnetofonu“, - sakė grupės lyderis Dave'as Grohlis. - Tai rodo, kad žmogiškasis elementas kuriant muziką yra visų svarbiausias."

Tarp pagrindinių „Grammy“ laureatų taip pat buvo kantri muzikos žvaigždutė Taylor Swift, atsiėmusi apdovanojimą už geriausią solo pasirodymą ir geriausią kantri muzikos dainą „Mean“, kurią dainininkė atliko, išprovokuodama atsistojusių klausytojų ovacijas.

Tikėtasi, kad T.Swift taip pat pelnys apdovanojimą už geriausią kantri muzikos albumą, tačiau šį „Grammy“ laimėjo dainininkė Lady Antebellum, išleidusi albumą Own the Night".

Dar viena staigmena tapo alternatyviosios folkmuzikos grupės „Bon Iver“ pergalė geriausio naujo artisto kategorijoje prieš reperę Nicki Minaj, kuriai daugelis pranašavo „Grammy“ už itin populiarų albumą „Pink Friday“.

Atlikėjas Skrillexas pelnė du „Auksinius gramofonus“ už geriausią šokių muzikos įrašą ir geriausią šokių arba elektroninės muzikos albumą „Scary Monsters and Nice Sprites.“

Reperių Jay-Z ir Kanye Westo daina „Otis“ iš albumo „Watch the Throne“ buvo pripažinta geriausiu repo pasirodymu, tačiau jiedu neatvyko atsiimti apdovanojimo.

Tuo tarpu dainininkas Chrisas Brownas „Grammy“ už geriausią ritmenbliuzo albumą „F.A.M.E.“

K.Westas šiemet buvo nominuotas septyniose kategorijose - daugiau nei kuris nors kitas artistas, tačiau buvo apdovanotas tik už „Otis“ ir geriausią repo albumą „My Beautiful Dark Twisted Fantasy“.

Įspūdingus pasirodymus per šią ceremoniją surengė roko veteranas Bruce'as Springsteenas ir grupė „E Street Band“, Ch.Brownas, grupė „Coldplay“ ir atlikėjai Rihanna, Jasonas Aldeanas bei Kelly Clarkson.

Dainininkės Alicia Keys ir Bonnie Raitt duetu atliko dainą „A Sunday Kind of Love“, sukurtą Ettos James, kuri taip pat mirė šiemet.

N.Minaj surengė ekstravagantišką pasirodymą renginio pabaigoje, o seras Paulas McCartney pasirodė paskutinis kartu su B.Springsteen, D.Grohlu ir kitai atlikėjais.

Tarp įspūdingų akimirkų buvo ir apdovanojimo už viso gyvenimo pasiekimus teikimas kantri muzikos dainininkui Glenui Campbellui, kuris atliko dainą „Rhinestone Cowboy.“

Dar vienas širdį gniaužiantis momentas įvyko ceremonijos pradžioje, kai nuo gausaus alkoholio vartojimo pernai mirusios dainininkės Amy Winehouse tėvas Mitchas Winehousas ir motina Janis priėmė apdovanojimą už geriausią   popmuzikos dueto arba grupės pasirodymą, kuriuo buvo pripažintas A.Winehouse ir Tony Bennetto duetas „Body and Soul.“

„Tegyvuoja Whitney Houston. Tegyvuoja Amy Winehouse ir tebyvuoja Etta James“, - paskelbė Mitchas Winehouse'as. - Dabar ten aukštai - graži merginų grupė."


Šiame straipsnyje: Whitney HoustonGrammyAdele

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių