Graikų teatras kilus protestams neberodo pjesės apie „Jėzų gėjų“

Vienas Atėnų teatras ketvirtadienį paskelbė, kad neberodys amerikiečių pjesės, kurioje Jėzus Kristus vaizduojamas kaip homoseksualas ir kuri išprovokavo smurtinius neonacių grupių protestus.

„Corpus Christi“ spektakliai baigiasi, - sakoma bendrame pjesės vertėjo ir režisieriaus pareiškime. - Apgailestaujame, kad žmonės buvo sumušti, iškoneveikti ir išjuokti ... Bandėme rodyti šią pjesę tris savaites, bet tai buvo neįmanoma".

Terrence'o McNally pjesėje „Corpus Christi“, kuri pirmą kartą buvo pastatyta Niujorke 1998 metais, Jėzus ir apaštalai vaizduojami kaip gėjai, gyvenantys šių dienų Teksase.

Kai šis spektaklis praėjusį mėnesį buvo pradėtas rodyti Atėnuose, prie teatro susirinko dešimtys ultraortodoksų protestuotojų, kurie reikalavo nerodyti „šventvagiškos“ pjesės.

Taip pat buvo pasirodę keli neonacių partijos „Auksinė aušra“ nariai, kurie blokavo prieigą prie teatro ir varė žiūrovus šalin.

Liudininkai sakė, kad neonacių rėmėjai sumušė vieną reporterį, kuris bandė nufilmuoti, kaip protestuotojai plėšo teatro afišas, o šalia stovi policininkai.

Albanijoje gimęs spektaklio režisierius Laertisas Vassileiou vėliau sakė, kad sulaukė grasinimų mirtimi.

„Tokių smurto pasireiškimų, kokie įvyko prie šio teatro durų, nebuvo niekur kitur pasaulyje, kur buvo rodomas “Corpus Christi„, išskyrus fanatiškus musulmonus“, - nurodė organizatoriai.

Musulmonai Jėzų laiko Dievo pasiuntiniu ir gerbia jo motiną Mariją.

Organizatoriai pridūrė, kad bandymai uždrausti pjesę teisme žlugo ir kad jie buvo pakviesti rodyti šį spektaklį festivaliuose Bosnijoje ir Kolumbijoje.

„Auksinė aušra“, kuri kažkada buvo graikų visuomenės paribyje, neseniai įvykusiuose parlamento rinkimuose, pasinaudodama žmonių baimėmis dėl imigracijos ir nusikalstamumo, gavo daugiau kaip 400 tūkst. balsų ir dabar rodo savo jėgą.

Ji pasiuntė į turgus juodai vilkinčių savo narių būrius prekeiviams užsieniečiams bauginti, viešai baugino politinius oponentus ir, kaip manoma, yra atsakingi už migrantų mušimo kampanijos visoje šalyje eskalavimą.

Graikijos Ortodoksų Bažnyčia oficialiai pasmerkė šiuos smurto aktus, bet virtinė aukštų Bažnyčios hierarchų, kaip manoma, remia šios grupės darbotvarkę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių