Grafo Zubovo namo rūsiuose rasta „granatų“

Šiaulių policija Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dienos išvakarėse nuotaikingai pasveikino miesto žurnalistams. Į miesto Centrinį parką atskubėję fiksuoti, kaip išminuotojai ieško sprogmenų Zubovo namo rūsiuose, šiauliečiai kolegos buvo pavaišinti vaisiais.

Praėjusios paros policijos suvestinėse žurnalistai rado suintrigavusį pranešimą: naktį į ketvirtadienį policija neva sulaikė benamį su dviem kovinėmis granatomis. Nuo patrulių bėgęs ir sugautas benamis neva paaiškino, kad granatas rado grafo Zubovo namo rūsiuose.

Centriniame miesto parke stovėjęs namas nugriautas, liko tik rūsiai, kuriuose prieš porą metų apsigyveno valkatos.

Pastovios gyvenamosios vietos neturintis vyriškis, policijos tikinimu, buvo uždarytas į daboklę, o specialiosios tarnybos ketvirtadienį iš pačio ryto ėmėsi ieškoti daugiau sprogmenų. Žurnalistams buvo pranešta, kad išminuotojai jau rado šovinių, pistoletą ir sprogstamųjų medžiagų.

Žurnalistams atvykus į centrinį parką, policija ir išminuotojai ištraukė visą dėžę granatų. Apsidžiaugę įdomia istorija žurnalistai greit buvo nuliūdinti, granatų dėžėje buvo vaisiai – granatai.

Šiaulių policija padėkojo už bendradarbiavimą, palinkėjo kūrybinio įkvėpimo ir nekraipyti faktų, įspūdžiais apie policijos pokštą dalijosi kolegos žurnalistai. Pareigūnai neužmiršo rastų granatų išdalinti į parką atvažiavusiems reporteriams.

Policijos pareigūnai Spaudos atgavimo dienos proga nepamiršta pasveikinti ir kituose miestuose. Vienas labiausiai įsimintinų pasveikinimų surengtas 1999 m. Vilniuje.

Policija per radijo ryšį pranešė netoli Spaudos rūmų aptikę didelį kiekį sprogmenų. Į laukus tarp Pilaitės ir Karoliniškių nusiųsti patruliai, šie per raciją budėtojams patvirtino, kad rasta granatsvaidžių. Budėtojai į įvykio vietą neva išsiuntė „Aro“ išminuotojus.

Apie granatsvaidžius buvo kalbama tik per radijo ryšį. Jokių pranešimų žiniasklaidai oficialiai nebuvo pateikta.

Į laukus suskubo visi specialiųjų tarnybų ryšį šnipinėję žurnalistai. Atvažiavo „kruviniakai“ – legendinių „Kruvinoji banga“ ir „Kruvinasis sekmadienis“ laidų kūrėjai, kelių dienraščių reporteriai.

„Iš karto matosi, kas dirba, o kas miega. Dabar jau ir aišku, kas kaip apie įvykius sužino“, – šypsodamasis sakė tuometinis policijos atstovas spaudai.

Po kelerių metų sostinės policija visus žurnalistus per Spaudos atgavimo dieną buvo uždariusi į areštinę ir net paėmė visų pirštų atspaudus. Ką policija iškrės rytoj – žiūrėsime.

Deja, pokšto su informacijos nutekėjimu per tarnybinį radijo ryšį nepavyks iškrėsti: beveik visi Lietuvos policijos padaliniai pilnai perėjo į naujovišką skaitmeninį TETRA ryšį. Lietuvoje ir visoje Europoje civiliniams tikslams naudojamas specialiųjų tarnybų ryšis yra saugesnis, nei Amerikos policijos skaitmeniniai ryšiai – naudojamas karinio lygio šifravimas, kuris radijo mėgėjų dar nėra nulaužtas.


Šiame straipsnyje: Spauda

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių