G.Patacko poezija nukelia į pasaulį, kurio nėra

Šį rudenį jau galima paskanauti žinomo literatūrinio maištininko Gintaro Patacko ir KTU Tarptautinių studijų centro direktoriaus prof. Arvydo Palevičiaus kūrybinio bendradarbiavimo vaisiaus, nes pasirodė trečias jų bendros kūrybos leidinys – iliustruota poezijos knyga „Pasaulis kurio nėra“.

„Gintaras suteikė man visišką improvizacijos laisvę – išsirinkti iš jo ankstyvosios kūrybos tuos eilėraščius, kurie man artimiausi ir iliustruoti juos savo anksčiau sukurtais tapybos darbais. Tai mano individualus požiūris į poeto kūrybą – pasirinkau tuos jo eilėraščius, kurie tema, nuotaika koreliuoja su mano abstrakčios tapybos darbais“, – kalbėjo A.Palevičius apie knygos atsiradimą jos pristatyme Kaune, Maironio lietuvių literatūros muziejuje.

A.Palevičius pasirinko sudėtingą maištingos poezijos ir abstrakčios kūrybos sintezės kelią, nors juo pasuko seniai vienas kitą pažįstantys tos pačios kartos atstovai. G.Patacko nuomone, dailininkui pavyko harmonizuoti abstrakčią tapybą su jo ankstyvąja poezija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rimas

Rimas portretas
Kliedesiai vidury baltos dienos...Gal vel kokia premija israsys...

Vaineikis

Vaineikis portretas
Nagi Gintaras yra Kauno peizažo dalis. Kai tik eini per Laisvės alėją, tai ir pamatai gurkšnojantį kavutę. O ką, nieko blogo, gražu.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių