„Girstutyje“ – kriminalinė komedija „Kulkos virš Brodvėjaus“

Per Juozo Miltinio dramos teatro gastroles Kaune balandžio 20 d. kultūros centre „Girstutis“ bus parodyta kriminalinė komedija „Kulkos virš Brodvėjaus“.

Pjesę Woody Alleno filmo motyvais parašė Piotras Rozenfeldas, o režisavo Dainius Kazlauskas.

Dramaturgu inteligentu save įsivaizduojantis grafomanas Deividas Šainas sužino, kad jo pjesę prodiusuos mafijos vadeiva. Sąlyga: mafijozo meilužė – striptizo šokėja – turi tapti scenos žvaigžde. Būsimosios primadonos sceninė patirtis – šokti aplink stulpą bare. Ypatingas talentas – rinkti uždarbį nuo stalų... pasturgaliu.

Aktorės „kūnsargiu“ skiriamas prasčiokas vagis ir gangsteris Čičis. Jis turi gatvės išsilavinimą, bet girdi gyvą kalbą ir netikėtai talentingai perrašo Deivido pjesę, suteikdamas manieringoms frazėms natūralumo. Dramaturgo talentą savyje aptikęs gangsteris bet kokia kaina ima siekti, kad JO pjesėje viskas būtų aukščiausio lygio. Tvarką jis daro savaip: nusprendęs, kad spektaklį gadina boso sugulovė, Čičis šaltakraujiškai ją nudeda.

Kita pagyvenusi aktorė vis dar mano esanti Brodvėjaus scenos deivė. Įsijautusi į žvaigždės rolę, aktorė stresą malšina fraze „reikia išgert“. Tokių „deivių“ – pilna. Senu kaip pasaulis būdu atsimokėjusios savo prodiuseriams, jos įtiki esančios nerealiai talentingos.

Siužetinės linijos spektaklyje papildo viena kitą, sukasi ir kryžiuojasi, ryškėjant esminiams klausimams – ar gali blogas žmogus būti kūrėjas? Kur glūdi tikrasis vyriškumas? Ar nuožmiame Čičio ryžtingume, ar padoraus Deivido, radusio savyje jėgų pripažinti, kad jis nėra menininkas, charakteryje? Spektaklyje daug humoro, ironijos, šaipomasi iš susireikšminusių vidutinybių, parodomos žmogiškosios silpnybės ir ydos.

Tai jau antroji aktoriaus ir režisieriaus D. Kazlausko J. Miltinio dramos teatre pastatyta brodvėjiška istorija. Pernai režisierius sudėjo savo akcentus Leonardo Geršo (Leonard Gershe) pjesėje „Laisvi drugeliai“, kuri tapo sezono sensacija ir pelnė ne tik panevėžiečių žiūrovų simpatijas.

Kaip 20-ties aktorių trupė atskleis vudialeniškąja ironiją, kaip aktoriai apeis aštrius pjesės, kurioje skamba ne visada delikatūs žodeliai, kampus? Intriga išliks iki paskutinės minutės.

Spektaklyje vaidina didžioji J. Miltinio dramos teatro aktorių trupė: Andrius Povilauskas, Vidmantas Fijalkauskas, Inga Talušytė, Asta Preidytė, Albinas Kėleris, Laimutis Sėdžius, Toma Razmislavičiūtė, Eleonora Koriznaitė, Julius Tamošiūnas, Vita Šiaučiūnaitė, Gintautas Žiogas, Jonas Čepulis, Vytautas Kupšys, Petras Kežys, Jolita Skukauskaitė, Deividas Rajunčius, Donatas Kalkauskas, Marius Cemnickas, Rytis Kopūstas, Deividas Macijauskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių