G.Girdvainis seriale „Mano mylimas prieše“ virs solidžiu turtuoliu

Kino ir teatro aktorius Gediminas Girdvainis daugelio atmintyje kaip išliks nepakartojamas Pinčiukas iš Arūno Žebriūno filmo „Velnio nuotaka“.

Nuo kovo mėnesio žiūrovai išvys aktorių visai kitame amplua - su Janina Matekonyte jiedu vaidins turtingų viešbučio savininkų porą - Adelę ir Mykolą. Tačiau geriausios savo gyvenimo rolės aktorius vis dar laukia.

- Jūsų herojus - viešbučio savininkas. Ar įdomu buvo stebėti viešbučio gyvenimą iš arti?

- Aš mėgstu viešbučius. Teko daug jų matyti. Ir tarybiniais laikais, ir lietuviškų, ir užsienietiškų. Mėgau juose gyventi. Tik visuomet vienas. Tada viešbutyje gyveni kaip nori. Kada nori keliesi, kada nori guli. Veiki irgi ką nori. O jaustis savininku... Tai saldu. Ką žinai, gal kada ir man nusišypsos tokia laimė?

- Jūsų, kaip viešbučio savininko komandoje, daug pavaldinių. Tiekėjai, virėjai, kambarinės... Daugelį šių vaidmenų atlieka jauni aktoriai. O ir šiaip seriale daug jaunimo, yra ir neprofesionalių aktorių. Kaip sekėsi bendrauti su jais?

- Net ir neprofesionalūs aktoriai turėjo scenos patirties. Todėl vertinti jų kaip naujokų nederėtų. Kad ir Vilija (V. Matačiūnaitė - Miglės personažas). Nuo to laiko, kai ji tik pasirodė „Kelio į žvaigždes“ scenoje, ji gerokai pasikeitusi, subrendusi. Juk tokiame amžiuje svarbiausia ne patirtis, o noras ir entuziazmas. O to nei jai, nei kitam jaunimui tikrai netrūksta. Man labai patiko dirbti su jauna komanda. Ne tik aktoriais, bet ir kita kūrybine grupe. Kartais net stebėdavausi, kas šiais laikais, kai Lietuvoje beveik nebekuriama kino, ruošia tokius profesionalus. Tokias gabias režisierių asistentes, grimeres, stilistes, operatorius. Man tikrai patinka mūsų filmavimo grupė.

- Kaip aktorių jus pamena iš Pinčiuko ir kitų aktyvių ir įsimintinų personažų. O dabar - solidus viešbučio savininkas. Ar tokia rolė jums iššūkis?

- Tikrai ne. Kiekviename žmoguje yra visko. Linksmumo ir solidumo. Energijos ar pykčio. Tik reikia mokėti laiku visą tai iš savęs paleisti. Toks ir yra aktoriaus darbas.

- Suvaidinote jau tikrai daug vaidmenų. Bet gal yra vaidmuo, kurio dar laukiate? Gal neigiamo personažo? Gal komiško? O gal tiesiog - senelio?

- Laukiu vaidmens, kuris būtų man artimas. Didelė sodyba, kur nors kaime. Suvažiuoja daug brolių ir seserų - visa šeima. Visi su vaikais. Ir su šunimis. Būtinai daug vaikų ir daug šunų. Tokios, nuoširdžios, šiltos ir paprastos rolės vis dar laukiu. Nes dabar pasaulyje per daug juodumo ir smurto.

Naujas LNK serialas „Mano mylimas prieše“ - kovo mėnesį per LNK.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių