Geriausiam Šreko draugui – atskiras filmas

Pasaulį išvydus geraširdžiui žmogėdrai Šrekui, dėl jo iš proto kraustėsi milijonai gerbėjų visame pasaulyje. Po stulbinamos sėkmės sulaukusio pirmojo filmo, juostos kūrėjai ilgai nesnaudė ir vieną po kito žiūrovams pateikė dar tris filmo dalis.

Nepaisant gerbėjų meilės Šrekui, didelei žiūrovų daliai pro akis neprasprūdo ir didžiaakis rusvas katinas, turintis ne vieną savo gerbėjų klubą. Jeigu labiau negu Šrekui simpatizuojate jo draugui Batuotam katinui Pūkiui, atėjo laikas džiaugtis. Nebe už kalnų filmo apie ūsuotąjį muškietininką, kalbantį paties gražuolio ispano Antonio Banderaso balsu, premjera.

Animaciniuose filmuose apie Šreką Batuotas katinas Pūkis pirmąkart pasirodė 2004- aisiais, antrajame „Šreko“ (orig. „Shrek 2“) filme. Tuomet karalius pasamdė jį kaip žudiką, turėsiantį nusikratyti žaliąja žmogysta Šreku. Ir tik po daugybės siužeto vingių ir posūkių katinas tampa ištikimu Šreko draugu ir palydovu.

Animacinėje komedijoje „Batuotas katinas Pūkis“ gražuolis katinas (lietuviškai įgarsina akt. Kostas Smoriginas) papasakos savo jaunystės nuotykius, kai dar nepažinojo savo geriausio draugo Šreko ir buvo tikra legenda, gelbėjančia žmones nuo piktadarių ir kovojančiu už teisybę.

Sužinojęs, jog šaltakraujai plėšikai rado senovės jėgų šaltinį, kurio dėka gali sunaikinti pasaulį, Pūkis vienijasi su Kliunkiu Aleksandru Pliunkiu (lietuviškai įgarsina akt. Andrisu Bialobžeskis) ir žavinga bei labai apsukria Kite Minkšta Letenėle (lietuviškai įgarsina akt. Severija Janušauskaitė) bei stoja ginti pasaulio, stovinčio ant sunaikinimo ribos.

Šio animacinio filmo pagrindinius herojus, Pūkį ir jo partnerę, Kitę Minkštą Letenėlę, originalo kalba įgarsina tokios kino žvaigždės kaip Antonio Banderas ir Salma Hayek, filmą išradingai pristatę dar šiųmetiniame Kanų kino festivalyje.

Animaciniame filme žiūrovai taip pat galės išgirsti „Pagirių Las Vegase“ (orig. „The Hangover“, 2009) žvaigždės Zach Galifianakio ir antrojo Angelinos Jolie sutuoktinio, Billy Bobo Thorntono balsus.

Pirmoji Šreko dalis, „Šrekas“ (orig. „Shrek“, 2001) buvo nominuota Oskarui geriausio animacinio filmo ir geriausio scenarijaus kategorijoje bei tapo geriausiu animaciniu metų filmu, iš Los Andželo „Kodak“ teatro išsinešusiu garbingąjį Oskarą. Antroji filmo dalis, „Šrekas 2“ (orig. „Shrek 2“, 2004) pelnė dvi Oskaro nominacijas – už geriausią metų dainą ir kaip geriausias animacinis filmas, tačiau nei vienoje kategorijoje netapo nugalėtoju.

Ir nors po to sekę „Šrekas trečiasis“ (orig. „Shrek the Third“, 2007) bei „Šrekas. Ilgai ir laimingai“ (orig. „Shrek Forever After“, 2010) nepelnė garbingiausių kino pasaulio nominacijų, iškalbingi filmus lydintys skaičiai įrodo neblėstančią žiūrovų meilę žaliajai žmogėdrai Šrekui.

Paskutinės dvi filmo dalys uždirbtomis pajamomis du kartus viršijo filmo gamybai skirtą biudžetą ir nors finansine prasme neprilygo pirmosioms dviem filmo dalims, žiūrovų širdyse paliko ne mažesnį pėdsaką.

„Batuoto katino Pūkio“ kūrėjai žada, jog šiame filme jie panaudojo visą gerąją patirtį, įgautą kuriant Šreko nuotykių filmus, o režisierius Chris Miller, dirbęs ties trečiąja „šrekiados“ dalimi, užsimena, jog naujasis filmas bus geriausia, ką Pūkio gerbėjai gali įsivaizduoti.

Lietuviškai įgarsinti ūsuotojo muškietininko nuotykiai Lietuvą pasieks Kūčių išvakarėse, gruodžio 23 dieną.


Šiame straipsnyje: Batuotas Katinas Pūkis

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių