Geriausiam Lietuvos bardui - Vytauto Kernagio gitara

Šiandien visoje Lietuvoje prasideda tradicija tampantis Tarptautinis dainuojamosios poezijos festivalis ,,Tai aš“.

Iki sekmadienio vyksiančio festivalio metu lauks ne tik daugybė dainuojamosios poezijos koncertų, bet ir Vytauto Kernagio gitaros verto bardo rinkimai.

Sekmadienį įvyksiančio baigiamojo koncerto metu labiausiai nusipelniusiam festivalio dalyviui bus įteikta gitara, kurią puošia šviesaus atminimo Vytauto Kernagio vardas. Būtent Vytautas Kernagis yra vienas iš lietuviškos dainuojamosios poezijos pradininkų, todėl šis prizas įprasmina maestro įnašą dainuojamosios poezijos žanrui ir yra ypatingas paskatinimas perspektyviems bei talentingiems dainuojamosios poezijos atlikėjams.

Idėja įsteigti Vytauto Kernagio vardo gitaros prizą gimė Lietuvos gretutinių teisių asociacijos (AGATA) Tarybai, kurios nariu ilgus metus buvo ir šviesaus atminimo Vytautas Kernagis. Kandidatus šiam prizui gauti gali siūlyti visi asmenys, taip pat valstybės ir visuomeninės organizacijos bei institucijos. Kandidatūras svarstys festivalio organizatoriai ir teiks prizo steigėjos, asociacijos AGATA, Tarybai. Prizas bus teikiamas Lietuvos bardui už autentišką profesionalumą, geriausią pastarųjų 1-erių metų poezijos vertimą į muzikos kalbą arba visą kūrybinį indėlį į dainuojamąją poeziją. Renkant gitaros vertą bardą, bus atsižvelgiama į V. Kernagio kūrybinio palikimo populiarinimą per praėjusius vienerius metus.

Pernai buvo įteikta pirmoji Vytauto Kernagio vardo gitara, kuri atiteko dainuojamosios poezijos atlikėjui Domantui Razauskui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių