Genocido aukų muziejui – tarptautinis pripažinimas

Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimo centro Genocido aukų muziejus gavo leidyklos „Taschen“ raštą, informuojantį, kad muziejus yra įtrauktas į netrukus pasirodysiantį leidinį „The New Your Times 36 valandos: 125 savaitgaliai Europoje“.

Minėtame leidinyje aprašomi kruopščiai atrinkti kelionių maršrutai po 125 neužmirštamas vietas Europoje. Viena iš tokių „The New Your Times“ rekomenduojamų vietų – Genocido aukų muziejus. Šio pripažinimo patvirtinimui buvo atsiųstas ir specialus žymuo.

Tai ne pirmas tarptautinio pripažinimo liudijimas, pasiekęs Genocido aukų muziejų šią vasarą. Dar birželio pabaigoje buvo gautas kelionių svetainės „TripAdvisor“ pažymėjimas, liudijantis, kad šios svetainės puslapiuose apsilankę užsienio turistai išrinko Genocido aukų muziejų viena geriausių lankytinų vietų Vilniuje.

Buvusiuose KGB rūmuose įsikūręs LGGRTC Genocido aukų muziejus šių metų spalio mėnesį švęs 20 metų veiklos jubiliejų. Svarbiausia ir įdomiausia jo ekspozicijos dalis – pastato pusrūsyje išlikęs buvęs KGB vidaus kalėjimas. Pirmajame ir antrajame muziejaus aukštuose įrengtos šiuolaikinės ekspozicijos, pasakojančios apie partizaninį pasipriešinimą, Lietuvos gyventojus tremtyje ir lageriuose, KGB veiklą ir neginkluotąjį pasipriešinimą 1954–1991 m.

Kasmet muziejus sulaukia daugiau nei 40 tūkst. lankytojų, didesniąją jų dalį sudaro turistai iš įvairių pasaulio šalių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių