„Geležinę ledi“ įkūnijusi Meryl Streep: vaidmenyse atrandu save

Išskirtinį aktorės talentą turinti Meryl Streep yra žinoma kiekvienam gero kino mėgėjui.

Filmuose, kuriuose ji pasirodo, nuo M.Streep neįmanoma atitraukti akių. Neeilinius sugebėjimus įsijausti į savo herojės gyvenimą, būdą ir apmąstymus aktorė parodė ir naujausiame filme „Geležinė ledi“ (angl. „Iron Lady“), kuris pasakoja buvusios Didžiosios Britanijos premjerės Margaret Thatcher istoriją.

Biografiniame filme atskleidžiamas Geležine ledi pramintos politikės gyvenimas, kova už valdžią ir jausmai jos netekus. Už šį vaidmenį 62-ejų M.Streep jau gavo „Auksinį gaublį“ kaip geriausia dramos žanro aktorė. O vakar buvo atrinkta ir tarp „Oskarų” pretendenčių už metų moters vaidmenį. Vieną galingiausių moterų politikių suvaidinusi aktorė teigė, kad mielai pasišnekučiuotų su M.Thatcher prie arbatos puodelio. „Norėčiau jos paklausti, ką ji mano apie dabartinę Europą, krizę, ar numatė, kad taip bus. Man smalsu, kaip pasaulis vis pasiekia panašų tašką“, – Buzzsugar.com prieš „Auksinio gaublio“ apdovanojimus sakė M.Streep.

Garsi aktorė prisipažino iš pat pradžių sumenkinusi M.Thatcher įtaką. „Regėjau ją gerokai paprastesnę. Padariau tą patį, ką darome visi su politikais, kuriems nepritariame – paverčiame juos antžmogiais ir tuo pačiu žmogiškumo neturinčiomis būtybėmis. Man buvo įdomu pažvelgti į už visos tos politinės sienos esančią asmenybę. Galėjau atsigręžti į novatorišką jos gyvenimą, o vėliau regėti jį pačiame saulėlydyje. Atradau užuojautą žmogui, su kuriuo nesutinku“, – jausmingai kalbėjo ne sykį biografiniuose filmuose vaidinusi M.Streep.

Puikiai filme „Geležinė ledi“ pasirodžiusi aktorė tikino, kad ją vaidinti įkvepia galimybė geriau pažinti save. „Niekuomet nesu iki galo savęs išnagrinėjusi, neišsiaiškinau visų mįslių ir prieštaravimų, slypinčių mano asmenybėje. Vaidmenyse atrandu save. Galiu pasakyti, kad mane traukia prie tų herojų, kuriuose matau dalelę savęs“, – prisipažino ji.

M.Streep yra daugiausiai kartų JAV Kino meno ir mokslo akademijos apdovanojimui – „Oskarui“ – nominuota aktorė. Ji dėl prestižinės statulėlės varžėsi net 17 kartų ir dusyk laimėjo. M.Streep sąskaitoje ir aštuoni „Auksiniai gaubliai“, kurių paskutinis – už „Geležinę ledi“. Šių metų vasarį 62-ajame tarptautiniame Berlyno kino festivalyje aktorei bus įteiktas „Auksinis lokys“ už sėkmingą ilgametę karjerą.

Lietuvos žiūrovai M.Thatcher įkūnijusią M.Streep kino teatruose išvys jau vasario 3-ąją.


Šiame straipsnyje: geležinė lediMeryl Streep

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių