Gausus būrys kino žvaigždžių - filme „7 dienos Havanoje“

Šiandien prasidedančios „Lotynų Amerikos kultūros dienos“ vakarui siūlo pietietišką kino eksperimentą. Filmą „7 dienos Havanoje“ kūrė septyni skirtingi, tačiau kino pasaulyje puikiai žinomi žmonės. Kiekvienas jų savitai atspindėjo vieną dieną kontrastingoje ir aistra pulsuojančioje Kubos sostinėje, kuri keri ir vilioja žmones iš viso pasaulio. Kanų festivalyje „Ypatingojo žvilgsnio“ apdovanojimą pelniusioje juostoje su Benicio del Toro, Emiru Kusturica pasirodo ir šiemet „Kino pavasario“ žiuri nare buvusi garsi Kubos aktorė Mirtha Ibarra.

„Šis filmas ne tik leis grožėtis unikaliu miestu, pažinti jo paslaptis, pietietišką kubiečių būdą, bet ir įvertinti garsių kino kūrėjų gebėjimą savaip atskleisti Havaną ir gyvenimą joje, gavus vos vieną dieną. Kviečiame kino mylėtojus su kino elitu pasivaikščioti po Kubos sostinę ir greta kitų šio filmų atradimų sužinoti, ką per vieną naktį šiame mieste sugebėjo nuveikti garsusis Emiras Kusturica,“ - į žaismingą, kuriozų kupiną ir žavingą filmą kviečia „Lotynų Amerikos kultūros dienų“ kino programos sudarytojas Edvinas Pukšta.

Savaitė kerinčiame, kontrastingame, romantiškame ir aistra pulsuojančiame mieste. Septyni garsūs kino elito žmonės iš skirtingų pasaulio šalių susirinko Kubos sostinėje ir įvairiausiomis perspektyvomis peržvelgė Havanos grožybes, vietinių gyventojų ypatumus, žingeidžių atvykėlių nuotykius bei turistams nepastebimus ritualus. Kiekvienas režisierius gavo po dieną. Pirmadienį už kameros debiutuojantis aktorius Benicio del Toro sekioja paskui amerikietį turistą, kuriam geranoriškas taksi vairuotojas pasiūlo netradicinę ekskursiją.

Antradienį argentinietis Pablo Trapero stebi serbų režisieriaus Emiro Kusturicos atvykimą į Havanos kino festivalį ir naktinį pasirodymą su pasaulinio garso trimitininku Alexanderiu Abreu. Trečiadienį ispanas Julio Medemas surezga jausmų trikampį tarp žavingos kubiečių dainininkės, pelningą darbą Ispanijoje jai pasiūliusio prodiuserio iš Madrido ir jos mylimojo. Ketvirtadienį palestinietis Elia Suleimanas slampinėja Havanos gatvėmis, viltingai laukdamas ambasadoje suplanuoto interviu su svarbia Kubos asmenybe. Penktadienį skandalingasis argentinietis Gasparas Noe egzorcizmo seanse varo šėtoną iš homoseksualios merginos.

Šeštadienį kubietis Jeanas Carlosas Tabio bando suspėti paskui veiklią ir rūpestingą mamą Mirthą Ibarrą, kuriai tenka guosti artimuosius, spręsti dilemas ir kepti šventinį tortą. Sekmadienį prancūzas Laurentas Cantet stebi apgriuvusio namo gyventojus, suvienijusius jėgas Mergelės Marijos altoriaus įrengimui.

„Lotynų Amerikos kultūros dienos“ kviečia kino mylėtojus į Kanų festivalio apdovanotą 7 režisierių 7 dienas truksiančią nepamirštamą kino ekskursiją po saulėtą, romantišką, energingą, spalvingą ir skirtingas kultūras vienijančią Havaną. Filmas „7 dienos Havanoje“ bus rodomas spalio 18, 20 ir 24 dienomis kino centre „Forum Cinemas Vingis”.


Šiame straipsnyje: kinasHavanafilmas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių