Garsus JAV kino režisierius Lietuvoje ieško savo giminės šaknų

Į Lietuvą atvykęs JAV kino režisierius Rickas Goldsmithas ieško iš Lietuvos praėjusio amžiaus pradžioje išvykusių senelių gimtųjų vietų.

"Mano tėvo tėvas, kurio aš niekada nesutikau, nes jis mirė prieš man gimstant, buvo iš Jonavos", - BNS sakė šiemet Oskarui nominuoto dokumentinio filmo "Pavojingiausias žmogus Amerikoje: Daniel Ellsberg ir Pentagono dokumentai" kūrėjas.

Žmogaus teisių kino festivalyje "Ad Hoc: Nepatogus Kinas" savo filmą pristatantis režisierius sakė anksčiau manęs, kad senelis - Lietuvos žydas - buvo kilęs iš Kauno, todėl jo garbei savo kino kompaniją pavadino "Kovno communications", tačiau vėliau paaiškėjo, kad jis yra iš Kauno gubernijos.

"Mano tėtis sudarė šeimos medį ir rado visus tuos giminaičius. Tokiu būdu aš sužinojau šiek tiek daugiau apie jį ir apie Jonavą", - sakė R.Goldsmithas.

Menininko motinos tėvai taip pat yra kilę iš Lietuvos - Kupiškio ir Pandelio.

"Aš manau, kad iš dalies jie išvažiavo iš Lietuvos dėl diskriminacijos žydų atžvilgiu. Aš peržiūrėjau tėvo popierius ir man atrodo, kad jo tėvas siekė nebūti paimtas į caro kariuomenę. Manau, kad dėl to bėgo ir mano motinos tėvas", - pasakojo režisierius.

R.Goldsmithas tvirtino žinojęs nuo vaikystės, kad yra kilęs iš Lietuvos, tačiau, kol jo tėvas nepradėjo domėtis šeimos geneologiniu medžiu, pernelyg į tai dėmesio nekreipęs.


Šiame straipsnyje: Rickas Goldsmithasrežisierius

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių