Garsioji Lokneso pabaisa sulaukė konkurento

Didžiojoje Britanijoje atsirado nauja pabaisa, kuri gali pradėti konkuruoti su garsiąja Nese, neva gyvenančia Lokneso ežere Škotijoje, rašo Britanijos laikraštis „The Herald Sun“.

Anglijos spauda skelbia, kad Devono (Devon) grafystėje Džilei Pirs (Gill Pearce) liepos 27 d. pavyko nufotografuoti kažkokį gyvį Lamanšo sąsiaurio vandenyse maždaug už trisdešimties metrų nuo kranto prie Peintono (Paignton) miestelio. Iš pradžių vandens paviršiuje moteris nepastebėjo nieko ypatinga. Ji tiesiog nufotografavo, jos nuomone, priplaukusį jūrų vėžlį. Tačiau vėliau peržiūrėdama nuotraukas pamatė, kad tas gyvis visai nepanašus į vėžlį. Jis buvo labiau panašus į pleziozaurą – jūrų dinozaurą.

Greitai atsirado ir dar vienas žmogus, matęs keistą gyvį. Peintono gyventojas Grehamas Okslis (Graham Oxley) paplūdimyje vedžiojo šunį ir pusvalandį stebėjo neįprastą gyvūną. Gyvis didžiąją laiko dalį buvo paniręs, tačiau kas penkias minutes išnirdavo į paviršių. Vyras puolė namo filmavimo kameros, tačiau grįžęs gyvio neberado.

Dž. Pirs savo darytas nuotraukas nusiuntė Jūrų apsaugos draugijai. Draugijos atstovas Piteris Ričardsonas (Peter Richardson) iš pradžių manė, kad tai galėjo būti kietaodis arba žaliasis vėžlys. Tačiau po detalesnės nuotraukų analizės ekspertas atmetė šią versiją.

„Tai buvo neatpažintas keistas gyvis – mes tiesiog nežinome, kas tai buvo. Du žmonės mums pranešė, kad to gyvio ilgis buvo apie tris metrus, galva maža, o kaklo ilgis –  apie 70 cm.“, – sakė P. Ričardsonas.


Šiame straipsnyje: Lokneso pabaisa

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių