Garsi latvių šokių trupė prisistatymui Lietuvoje pasirinko Klaipėdą

Ketvirtadienį Klaipėdoje bus rodomas modernaus šokio spektaklis „O’Fortuna“, kurį pristatys Rygos šokių trupė „Dzirnas“. Tai pirmas ir vienintelis šios latvių šokių trupės pasirodymas Lietuvoje.

Kolektyvas iš Rygos pristatys savo naujausią darbą „O’Fortuna“ pagal Carlo Orffo „Carmina Burana“ muziką. Jis pasakoja apie deivę Fortūną, kuri lemia žmonių likimus, sėkmes ir nesėkmes. Istorija sukasi apie šešias asmenybes, mėginančias pelnyti deivės palankumą.

Tai spektaklis, jau spėjęs sulaukti didžiulio pasisekimo Latvijoje. Jo choreografiją kūrė bene žymiausias Latvijos choreografas Agris Danilevičius kartu su italu Markusu Zmolnigu. Latvis choreografas Lietuvos publikai pažįstamas iš tokių scenos darbų kaip „Velnio nuotaka“, „Voro vestuvės“, „Monmartro žibuoklė“ ir kitų. Spektaklio „O’Fortuna“ kostiumų dizainerė – Evija Dabolina.

Šokių mokykla „Dzirnas“ įkurta 1985-aisiais. Šiuo metu tai didžiausia mokykla Baltijos šalyse. Joje užsiėmimus lanko daugiau nei 200 šokėjų, o su jais dirba daugiau nei dvi dešimtys kvalifikuotų pedagogų. Profesionalų šokėjų trupė kiekvienais metais kuria vis naują projektą. Tarp naujausių publikai jau pristatytų spektaklių – „Queen“, „Bonnie and Clyde“, „Akuna matata“, „Adiemus“ ir kiti.

Modernaus šokio spektaklį „O’Fortuna“ Rygos šokių trupė „Dzirnas“ sausio 10 d. 19 val. parodys Klaipėdos koncertų salėje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių