Garbė vesti “Sidabrinės gervės” apdovanojimus suteikta R.Rudokui

Trečius metus rengiami Lietuvos kino ir televizinio kino apdovanojimai “Sidabrinė gervė” šiemet nustebins visiškai netikėtu vedėjų duetu.

Vieno iš jų vardas jau žinomas, tai - aktorius Ramūnas Rudokas. Beje, jis yra ir nominantų gretose, pretenduoja į geriausio aktoriaus apdovanojimą. “Bet tikrai nesitikiu “gervės”, - prisipažįsta R.Rudokas.

Pirmuosius “Sidabrinės gervės” apdovanojimus vedė autoritetinga aktorių pora - Vladas Bagdonas ir Nelė Savičenko. Pernai vedėjų duetas buvo vyriškas: ceremonijai dirigavo talentingi jaunosios kartos aktoriai Ramūnas Cicėnas ir Giedrius Savickas. Šiemet apdovanojimų vairas patikėtas tvirtoms R.Rudoko rankoms. Vakarą jis tradiciškai ves ne vienas. “Deja, dar tikrai negaliu išduoti, kas bus mano partneris ar partnerė. Kol kas toji “antroji pusė” - inkognito”, - mįslingai šypsosi aktorius.

Pasiūlymą vesti apdovanojimus “Sidabrinė gervė 2010” jis priėmė itin džiugiai. “Labai smagu būti tokio renginio vedėju. Aš gyvai stebėjau pirmuosius, antruosius apdovanojimus ir mačiau save jų vedėjo amplua, - neslepia R.Rudokas. - Tikiuosi, dirbti bus smagu. Juk laukia toks didelis, įdomus, gražus renginys! Tai ne šiaip draugų vakarėlis, kuriame reikia pasakyti tostą. Šiuos apdovanojimus rengia profesionali komanda, ceremonija kasmet sulaukia didelio susidomėjimo.”

Aktoriaus teigimu, jo profesijos žmonėms “Sidabrinė gervė” yra išties svarbi šventė. “Šiais metais nesugebėta deramai paminėti Teatro dienos Nacionaliniame dramos teatre. Tai - pats didžiausias apmaudas ir nesėkmė. Iš aktorių buvo atimta galimybė tokią dieną pabūti kartu. Todėl labai džiugu, kad kino ir teatro pasaulis galės susirinkti į “Sidabrinę gervę”, - džiaugiasi R.Rudokas.

Jis su kolega K.Jakštu už pavykusį tandemą filme “Zero II” šiemet taip pat yra nominuotas geriausio metų aktoriaus apdovanojimui. Tačiau savo sėkme R.Rudokas netiki. “Pats Emilio Vėlyvio filmas gal ir gali būti įvertintas, nes nominuotas daugelyje kategorijų, bet aš tikrai nesitikiu “gervės”, - sakė R.Rudokas.

“Sidabrinė gervė 2010” įvyks gegužės 28 dieną, “Ūkio banko teatro arenoje”. Iškilmingą apdovanojimų ceremoniją 21.10 val. tiesiogiai transliuos Lietuvos televizija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių