„Gamtos patruliuose" - gulbės gelbėjimas ir išmestos gyvos dovanos

„Gamtos patruliai“ gavo pranešimą iš Kėdainių: nedideliame tvenkinyje jau kelias savaites blaškosi gulbė. Paukštis neišskrido žiemoti su savo gentainiais, nes negalėjo pakilti.

Gulbė įsipainiojo į žvejų valą. Kilpa smarkiai suveržė paukščiui koją. Ilgiau uždelsus paukštis būtų žuvęs. Išvilioti sužeisto laukinio paukščio į krantą nepavyko nei vietinių žmonių kviestiems gyvūnų gelbėtojams, nei pagalbon atskubėjusiems Kėdainių ugniagesiams, nei „Gamtos patruliams“. Teko imtis netradicinių priemonių - išsimaudyti lediniame vandenyje.

Kita tema - Kalėdų dovanos. Ar galima dovanoti gyvūną? Kasmet po švenčių gyvūnų globėjų organizacijų darbuotojai šalia išmestų eglučių randa dešimtis nebereikalingų „gyvų žaisliukų“. Sakoma, kad pati brangiausia dovana - pagaminta rankomis. Varnių miestelio jaunimas šukuoja šiukšlynus ieškodami stiklo atliekų. Iš nebereikalingo stiklo duženų jaunieji menininkai kepa „blynus“, gamina angelus ir įvairiausius papuošalus. Originalūs, vienetiniai meno kūriniai itin paklausūs.

"Gamtos patruliai" - sekmadienį, 17 val. per LTV.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių