G. Juodeika: galėčiau būti sėkmingas batų pardavėjas!

Populiariame TV3 seriale „Pamiršk mane„ batų pardavėją Andžejų vaidinantis kaunietis, žinomas televizijos veidas ir verslininkas Gediminas Juodeika, stebina žiūrovus turtingu lenkų kalbos bagažu. Vyras juokiasi, kad kūrybinė grupė su juo kitaip nė nesisveikina – tik lenkiškai. „Saviškį“ atpažinę Gariūnų turgavietės prekeiviai irgi kalbina vyrą lenkų kalba. Žinoma, serialo režisierius Raimundas Banionis vis primena – negalima pamiršti lietuvybės.

G. Juodeika kaimyninės šalies kalbą išmoko dar vaikystėje. „Užaugau su „Lioleku ir Boleku„, „Keturiais tankistais ir šunimi“, kuriuos žiūrėdavau originalo kalba per Lenkijos televiziją. Be to, daug vasarų praleidau kaime Jonavos rajone, kur vietiniai kalbėdavo savita lenkų kalba. Kai atsidarė sienos, lėkiau pas gimines į Lenkiją – garintų džinsų ir kitų einamųjų prekių", – prisimena Gediminas.

Pasienyje jis buvo patyręs ir neeilinį incidentą: „Lenkijoje manęs laukė giminės. Tačiau tais laikais sieną kirsti galėjai tik transporto priemone, ne pėsčiomis. Pasiprašiau vaikino su motoroleriu, kad pavežtų. Jį sustabdė, paaiškėjo, kad gabena kažin kiek cigarečių. Teko aiškintis, kad aš jo nepažįstu. Iš vieno punkto pasieniečiai nusiuntė į  kitą, iš ten nuėjau į trečią, žiūriu, kad jau atsidūriau Lenkijoje. O ten kilo skandalas: kaip čia dabar lietuvis atėjo pėsčias? Pokšt – pase įspaudė, kad esu nepageidaujamas jų šalyje. Išsigandau, juk Lenkija buvo vartai į pasaulį. Ėmiau tvirtinti, kad pats esu pusiau lenkas. Kalbėjau taip įtikinamai, kad lenkai savo sprendimą anuliavo."

Kaip gimė lenko batų pardavėjo personažas? „Susitikau su prodiuseriu Rolandu Skaisgiriu. „Gedai, tu vėl sustorėjai, – pasakė jis. – Gal dar ir lenkiškai moki?„ Atsakiau, kad moku. „Viskas, turiu tau vaidmenį – būsi Gariūnų prekeivis“, – pažadėjo R. Skaisgirys. Tiesa, kai nuvažiavome į Gariūnus, paaiškėjo, kad mūsų galvose įsitvirtinęs turgaus personalo įvaizdis jau gerokai pasenęs. Dabar ten visi tvarkingai apsirengę, maloniai bendrauja. Todėl mano personažas nebe visai tipiškas.  Viliuosi, kad dar galėsiu likti storas ir treninguotas, nes labai patogu – kaip stoviu, taip ir važiuoju filmuotis", – juokiasi G. Juodeika.

Kurdamas vaidmenį jis kelias dienas praleido turguje, stebėjo prekeivius. Net ir kostiumą nusipirko: „Pastebėjau tokią tendenciją, kad net jei tenorėsi nusipirkti vidpadžius, vis tiek išeisi nešinas batais – ten žmonės moka įsiūlyti. Galėčiau būti sėkmingas batų pardavėjas, nes moku bendrauti! Ilgą laiką bendravau su televizijos žiūrovais, dabar turiu restoraną – bendrauju su klientais. Tikrai ne ką prasčiau pardavinėčiau turguje batus."



NAUJAUSI KOMENTARAI

premjeras

premjeras portretas
gal i seima juodeika noretu? batu pardaveju dar nebuvo...

galetu

galetu portretas
...papasakoti, kaip sugebejo be savivaldybes zinios parduoti dali jai priklausancio "Romuvos" kino teatro patalpu ir po to net nepralaimeti bylos pries savivaldybe, norejusia panaikinti sandori. BET TIK ATVIRAI, IVARDINANT VISUS BACHURIUKUS, KURIE PAGELBEJO VERSLININKU PATAPTI.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių