Fotoparodoje – idealo paieškos

Lietuvos fotomenininkų sąjungos Klaipėdos skyriaus galerijoje lapkričio 19-ąją klaipėdietė aktų fotografė Lilija Kuliešienė pristatys naujausių savo darbų parodą „Prabudimas“.

Ja autorė sakė siekianti švelniai priminti apie šviesos ir grožio paieškas, besąlygišką meilę gyvenimui ir žmogui būdingą savęs pažinimo siekį.

„Pasaulis išgyvena sunkų periodą, tad žmogus, siekiantis atsiskleisti, atrasti savo vidinę šviesą ir dalytis ja su aplinkiniais yra laikotarpio idealas ir gražesnės ateities pažadas, - mano fotografė. - Kiekviena savo dabartinio gyvenimo akimirka žmogus formuoja savo ateitį. Galima sakyti, kad kiekviena mintis turi savo dažnį. Į ką labiausiai susitelkiama - tas ir prisitraukiama. Toks universalus dėsnis. Tikima, kad savo tikros Dieviškos prigimties pažinimas ir suvokimas gali padėti asmenybei išsivaduoti iš tamsių sąmonės labirintų, atsikratyti neigiamų emocijų ir pasiekti harmoningą būvį. Nuo to, kur nukreipta žmonių sąmonė, priklauso žmonijos likimas.“

Parodos autorė L.Kuliešienė gimė 1961-aisiais Rokiškyje. Lietuvos fotomenininkų sąjungos narė nuo 2000-ųjų. Nuo pat pirmosios autorinės parodos tais pačiais metais Klaipėdos fotografijos galerijoje ji pagarsėjo kaip akto fotografė. Jos darbai nuolat pasirodo bendrose klaipėdiečių fotografų kūrybos retrospektyvose. 2003 metais konkursinėje parodoje „Amžinoji moteris“ Čikagoje (JAV) L.Kuliešienė laimėjo pirmąją vietą. Vėliau surengė personalines parodas „Kaukių šešėliai“ (Tauragės fotogalerijoje, 2004), „Sapnų karalystėje“ ( Klaipėdos fotogalerijoje, 2005).

L.Kuliešienės fotodarbų ekspozicijos „Prabudimas“ atidarymas - ketvirtadienį 18.30 val. Klaipėdos fotogalerijoje (Tomo g. 7), kur paroda veiks iki gruodžio 14-osios.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių