Fotografijų paroda veda Lietuvos kunigaikščių pėdomis

Iki liepos 2-osios veiksiančioje fotografijų parodoje Klaipėdos miesto biblioteka kviečia į kelionę po Baltarusiją Lietuvos kunigaikščių pėdomis.

Klaipėdos miesto savivaldybės viešosios bibliotekos Pempininkų filiale (Taikos pr. 79/81A) eksponuojama Vyto Maneikio fotografijų paroda „Kelionė į Baltarusiją po Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės paveldą“.

Paroda yra paruošta iš 2011 m. birželio 25 ir 26 dienomis vykusios kelionės į Baltarusiją.  Kelionės metu jos dalyviai Vytas Maneikis ir Norbertas Stankevičius nuvažiavo maždaug 880 km. Keliavo maršrutu: Vilnius – Medininkai – Krėvos pilis – Minskas - Žyrovičių vyrų vienuolynas – cerkvė / tvirtovė Synkovičiuose (13 km nuo Slonino) – Baranovičiai – Nesvyžius – Miras – Naugardukas – Lyda – Medininkai – Vilnius.

Lietuvos Didžioji Kunigaikštystė kiekvienam lietuviui kelia pasididžiavimą. Tai laikotarpis, kai Lietuva buvo viena didžiausių ir galingiausių valstybių Europoje. Ji sulaikė Aukso Ordos, o vėliau turkų skverbimąsi į Europos gilumą. Tai vienintelė baltų valstybė, išlikusi nuo viduramžių iki mūsų dienų. Kelionės dalyviams aplankius Lietuvos Didžiąją Kunigaikštystę ir įsitikinus, kad dabartinėje Baltarusijoje yra išlikę daug įspūdingo protėvių palikimo, kilo mintis jį nufotografuoti ir surengti fotografijų parodą.

Parodoje pristatoma Krėvos, Miro (nuotraukoje) ir Nesvyžiaus pilys, Minskas,  Naugardukas, Lyda ir ten esantis kultūros paveldas.

Parodos organizatorius – edukacinis-kultūrinis centras „Metidė“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių