Fotografijos debiutantų parodoje - netikėti eksperimentai

„Prospekto“ fotografijos galerijoje lankytojai nuo ketvirtadienio gali susipažinti su net šešiolikos fotografijos debiutantų darbais.  Lietuvos fotomenininkų sąjungos kas dvejus metus rengiamo fotografijos konkurso „Debiutas“ paroda atidaryta šį ketvirtadienį, kartu  pristatytas ir fotografijų katalogas bei apdovanoti į didžiąją fotografiją žengiantys autoriai.

„Debiutas kiekvienoje gyvenimo srityje būna tik kartą. Kiekvienas stengiamės, kad jis pavyktų ir įsimintų visam gyvenimui. Debiutantai nustebino savo įdomiais ir profesionaliais darbais. Komisijos nariai džiaugėsi nepriekaištinga darbų kokybe“, – sako LFS pirmininkas Jonas Staselis.

12-ajame konkurse dalyvavo 97 autoriai. Šių metų „Debiuto“ nugalėtoja tapo Vilija Visockienė. Antrąją vietą užėmė Milda Kiaušaitė, trečioje vietoje, komisijos sprendimu, liko Juleso Robi Verne ir Geri Dagio fotografijos. Nugalėtojas buvo apdovanotas konkurso rėmėjo įsteigtu prizu – fotoaparatu SONY NEX-5R.

Vertinimo komisijoje šį kartą dirbo patyrę ir nusipelnę fotomenininkai – Lietuvos nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatai A. Aleksandravičius, R. Požerskis ir S. Žvirgždas, LFS pirmininkas J. Staselis, sąjungos atstovai G. Česonis ir D. Vaičekauskas. Vertinimo komisija išrinko nugalėtojus ir į parodą bei katalogą atrinko 16-os autorių fotografijas.

Debiutinės fotografų parodos Lietuvoje rengiamos jau nuo 1976 metų. Sovietmečiu jos buvo vadinamos jaunųjų fotografų parodomis, o fotografų amžius buvo ribojamas iki 35 metų. 2010 metais šią primirštą idėją Lietuvos fotomenininkų sąjunga atgaivino ir pratęsė. Kas dveji metai rengiami „Debiuto“ konkursai skirti naujų autorių Lietuvos fotografijoje paieškai. Atnaujinto konkurso debiutantų amžius neribojamas. Pagrindinė konkurso sąlyga – jame negali dalyvauti Fotomenininkų sąjungos nariai ir ankstesnių metų konkurso „Debiutas“ laureatai.

KUR? Prospekto fotografijos galerija, Gedimino pr. 43, Vilnius.

KADA? iki 2012 m. gruodžio 15 d.

KIEK? Nemokamai.


 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių