Fotografė K.Sereikaitė uostamiestyje narplioja moteriškumo temą

Penktadienį Klaipėdoje atidaroma Kristinos Sereikaitės personalinė fotografijų paroda „Esu. Būsiu“ uostamiesčio parodų lankytojus sugrąžins prie moters temos.

K.Sereikaitė (g. 1980) yra jauna menininkė, baigusi fotografijos technologijų studijas Vilniaus dizaino kolegijoje ir vaizdo operatoriaus bakalauro bei magistrantūros studijas Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje. Autorė jau yra surengusi ne vieną personalinę parodą bei dalyvavusi daugelyje grupinių projektų tiek Lietuvoje, tiek už jos ribų, jos darbai eksponuoti Prancūzijoje, Danijoje, JAV, Meksikoje.

Išskirtinis K.Sereikaitės bruožas tarp jaunųjų Lietuvos fotografų – išjausta režisūra, neatsitiktinė personažų paieška. Jau naratyvinis nuotraukų išdėstymas sukuria paslaptį, nuojautą, leidžiančią žiūrovui ieškoti atsakymo. Pirmas įspūdis tik atveria vartus į labirintą, išėjimai iš kurio – skirtingi, ir kiekvienas žiūrovas suranda savąjį, susijusį tik su jo patirtimi ir pasaulėjauta.

Kaip pastebėjo meno kritikė Jolanta Marcišauskytė-Jurašienė, K.Sereikaitės fotografijų ciklas „Esu. Būsiu“ priverčia dar kartą grįžti prie moters temos. Net pažadinti Lolitą, Ievą, Lilit ir kitus moters archetipus. Prisiminti Larso von Triero „Antikristą“, kurį K.Sereikaitės fotografijų siužetai primena tiek tema, siužetų pasirinkimu, tiek vizualine išraiška.

Vernisažas – 18 val. Klaipėdos kultūrų komunikacijų centro Parodų rūmuose. Paroda veiks iki sausio 6 d.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių