„Fluxus ministerijos“ gimtadieniui – džiazo virtuozų iš JAV desantas

Artėjančią savaitę „Fluxus ministerija“ savo vienerių  metų veiklos Kaune proga kviečia į unikalų dešimties atvirų ir nemokamų koncertų ciklą su JAV džiazo atlikėjais Kenny Wollesen, Jonathon Haffner, Sean Francis Conway, Daliumi Naujo ir draugais.

Nuo balandžio 30 d. iki gegužės 4 d., kiekvieną vakarą, 21.00 val., buvusiame Lituanicos batų fabrike (Jonavos g. 3, Kaunas) įsikūrusioje „Fluxus ministerijoje“ viešintys JAV menininkai kartu su draugais iš Lietuvos džiugins lankytojus unikalios muzikos koncertais ir performansais.

„Kiekvieną vakarą viskas keisis, judės vis kitaip, kaip kiekvieną akimirką keičiasi oras. Keisis šviesa, keisis garsas, ritmas, situacijos, ir mes keisimės kartu, kaip čia ir dabar keičiasi viskas“, – teigė vienas projekto iniciatorių, šiuo metu Niujorke gyvenantis būgnininkas Dalius Naujokaitis.

Jo teigimu, penkių muzikinių vakarų metu bus daug siurprizų, vyraus spontaniškumas, visi dalyvaujantys turės savo numerius ar solo partijas.

„Fluxus ministerijos“ projekto vadovo Edgaro Stanišausko teigimu, visi muzikinio projekto renginiai yra nemokami ir atviri visuomenei.

„Penkių projekto dienų metu iš viso surengsime dešimt atvirų, nemokamų koncertų: penkis vakarinius pasirodymus „Fluxus ministerijos“ patalpose Jonavos gatvėje bei penkis pasirodymus dienos metu Kauno miesto gatvėse“, - teigė E. Stanišauskas.

Prieš kiekvieną koncertinį vakarą, vyksiantį „Fluxus ministerijos“ patalpose, 15.00 val., muzikantų grupė, muzikuodama judės Kauno senamiesčiu, lyderiaujant vienam ryškiausių ir išradingiausių Amerikos būgninkų ir perkusistų - Kenny Wollesen.

Pagrindiniai projekto atlikėjai - JAV gyvenantys ir kuriantys Kenny Wollesen, Jonathon Haffner, Sean Francis Conway, Dalius Naujo.

Kenny Wollesen vien devintajame dešimtmetyje dalyvavo daugiau nei trisdešimties albumų įrašuose ir turuose su pačių įvairiausių žanrų muzikantais. Savo karjeros metu įrašinėjo ir gastroliavo su Tom Waits, Norah Jones, David Byrne, John Scofield, daugeliu kitų.

Jonathon Haffner - jaunas atlikėjas, turintis unikalų ir ryškų grojimo stilių, augdamas Kalifornijoje studijavo saksofoną pas Phil Sobel. Atvykęs į Niujorką Jonathon grojo ir įrašinėjo su tokiais atlikėjais, kaip, Bill Frisell, Jesse Harris, Jason Moran, Steven Bernstein ir kitais.

Daliaus Naujo karjeros pradžia susijusi su devintojo dešimtmečio Vilniaus džiazo ir avangardinė muzika. Gyvendamas JAV Dalius su kitais menininkais įkūrė grupę “Free Music on Second Street,” drauge su Jonu Meku dalyvavo “Now We Are Here Orchestra” projektuose, bendradarbiavo su žymiu avangardo filmininku Ken Jacobs.

Dalius Naujo drauge su Kenny Wollesen ir Jonathon Haffner taip pat muzikavo „Nublu“ orkestre, diriguojant Lawrence „Butch“ Morris.

Sean Francis Conway yra jaunas, šiuo metu aktyvus San Diego performansų ir garso menininkas. Jis yra marširuojančio garso kolektyvo „Bombshell Boom Boom“ įkūrėjas, grojo su daug žymių kolektyvų, tokių kaip, Santa Clara Vanguard, Gamelan Galak Tika, The Mobius Artist Group ir kitais.

Penkis vakarus vyksiančių užjūrio atlikėjų pasirodymus papildys lietuviškų sutartinių merginų choras, Eugenijaus Varkalio filmai, fleitos, uždeganti ir aistringa Giuseppe Zevola poezija, pučiamųjų ir elektroninių instrumentų muzika, mažų trio ar kvartetų grupelių pasirodymai, Deniso Kolomyckio šokis, Tinos - Kristinos Lukšaitės ir draugų iš New York‘o dainos, Dovydo Stalmoko saksofono improvizacijos bei daugybės kitų atlikėjų pasirodymai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių