„Fluxus Ministerijoje“ - pavasario muzikos ir meno festivalis

Artėjantį penktadienį ir šeštadienį Kauno „Fluxus Ministerijoje“ (Jonavos g.3) įvyks didžiausias pavasario muzikos ir meno festivalis „INVAZIJA“, kurio metu koncertuos Lietuvos muzikos padangėje gerai žinomi atlikėjai Leon Somov & Jazzu, „Golden Parazyth“, Markas Palubenka, „The Perfect Pill“, „K.U.B. Collective“, „ECHOES“, DJ Polly bei DJ Alko. Festivalis skirtas visiems neabejingiems kokybiškai lietuviškai muzikai, pasiilgusiems gyvo garso koncertų bei triukšmingų ir pašėlusių vakarėlių, prisodrintų meninėmis instaliacijomis bei įvairiomis kultūrinėmis pramogomis.

Penktadienį, balandžio 19 d., „Fluxus Ministerijos“ scenoje pasirodys laukiamausi  festivalio svečiai - tobulai vienas kitą papildantis subtilia elegancija, romantika ir originalumu alsuojantis Leon Somov & Jazzu duetas. Vakaro programą papildys gerai pažystami ir mėgstami DJ‘ai - DJ Polly, DJ Alko bei repo ir improvizacijų virtuozas Alekna, o atmosferą įkaitins jauni, drąsus, veržlūs „ECHOES“. Tuo tarpu antrajame „Fluxus Ministerijos“ aukšte vyks filmų peržiūros bei stalo futbolo turnyras. Durys atidaromos 20:30 val.

Šeštadienį, balandžio 20 d., festivalis atiduoda duoklę menui – nuo 15 valandos „Fluxus Ministerijos“  antrajame aukšte vyks filmų peržiūros ir „menininkų turgelis“, kuriame net dešimt kolektyvų rengs kūrybines dirbtuves. Nemokamų kūrybinių dirbtuvių metu lankytojai galės išmokti rišti knygas, piešti ant stiklo, dirbti su oda bei užsiimti kitomis įdomiomis veiklomis. Vakare, nuo 20:30 val., į sceną žengs elektroninės muzikos grandai – „Golden Parazyth“, „K.U.B. Collective“ ir jaunasis kūrėjas Markas Palubenka, sugebantis subtiliai suderinti akustinį ir elektroninį skambesius bei išskirtinį vokalą. Renginyje taip pat pasirodys grupė „The Perfect Pill“, kurie pristatys savo albumą „The Wake & The Wolf“.

Festivalio metu antrajame „Fluxus Ministerijos“ aukšte lankytojai galės aplankyti veikiančią parodą „Visa tai ne sapnas: Adolfo Meko gyvenimas ir kūryba“. Retrospektyvoje pristatoma gana plati, nedemonstruota Lietuvoje Adolfo Meko kūrybos ir veiklos skalė. Parodoje pristatoma foto paroda apie jo gyvenimą ir kūrybą – šeimos nuotraukos, profesinio gyvenimo akimirkos, kadrai iš kino filmų. Festivalio svečiai taip pat turės galimybę išvysti žaismingą, daugiatūkstantinę vaikų piešinių parodą iš Vilniaus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių