Floridos gubernatorius gali reabilituoti velionį „The Doors“ dainininką J.Morrisoną

Legendiniam Amerikos roko atlikėjui velioniui Jimui Morrisonui gali būti sutekta malonė ir panaikinti prieš 41 metus pateikti kaltinimai dėl viešo apsinuoginimo scenoje, pirmadienį paskelbė Floridos pareigūnai.

Floridos gubernatorius Charlie Cristas, kuris baigs kadenciją ateinantį sausį, gali iki gruodžio 9 dienos pateikti prašymą suteikti malonę, kad “The Doors“ dainininkui būtų panaikinti kaltinimai dėl nepadoraus apsinuoginimo ir keiksmų.

„Gubernatorius galvoja apie malonę“, - Ch.Cristo atstovas spaudai Chrisas Cate'as sakė naujienų agentūrai AFP. Pareigūnas pridūrė, kad gubernatorius anksčiau svarstė, sakė svarstantis galimybę suteikti malonę atlikėjui, kuris save vadino Karaliumi Driežu.

J.Morrisonas mirė, kaip manoma, nuo per didelės narkotikų dozės 1971 metų liepą, būdamas 27 metų.

1969 metais dainininkas buvo apkaltintas dėl penio apnuoginimo, visuomenės moralės įžeidimo ir kitų nusikaltimų, kai būdamas girtas koncertavo pietiniame Majamio priemiestyje Kokonat Grouve.

Tik Floridos gubernatorius gali pateikti malonės prašymą keturių narių komisijai, kurią sudaro gubernatorius, valstijos iždo vadovas, generalinis prokuroras ir žemės ūkio komisaras. Kad prašymas būtų patenkintas, reikia surinkti balsų daugumą.

J.Morrisonas apskundė teismo nutartį šioje byloje, tačiau buvo priverstas sumokėti užstatą, kad nebūtų pasiųstas už grotų. Baimindamasis, kad bus išsiųstas į kalėjimą, atlikėjas išvyko į Paryžių, kur mirė.

Kai kurie žinovai teigia, kad jis mirė nuo per didelės narkotikų dozės vieno naktinio klubo tualete, o kiti tvirtina, kad jog J.Morisoną ištiko širdies smūgis, kai jis padauginęs narkotikų maudėsi vonioje.


Šiame straipsnyje: Jimas Morrisonas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių