Flandrijos festivalis skiriamas Baltijos šalims

Flandrijos festivalio Gente atidarymo diena rugsėjo 17-oji skiriama paminėti Belgijos Flandrijos regiono ir Lietuvos, Latvijos bei Estijos bendradarbiavimo susitarimų pasirašymo 15 metų sukaktį.

Bendradarbiavimo metinių proga Flandrijos vyriausybė kartu su Lietuvos, Latvijos ir Estijos ambasadomis Belgijoje rengia minėjimą ir priėmimą, į kurį kviečiami Baltijos šalių diplomatai, bendruomenių Belgijoje atstovai, Flandrijos ir Baltijos šalių verslininkai, politikai, valstybės institucijų atstovai.

Svečiams gros Baltijos gitarų kvartetas, Flandrijos atlikėjai, praneša Užsienio reikalų ministerija.

Lietuvos Vyriausybės ir Flandrijos Vyriausybės bendradarbiavimo sutartis buvo pasirašyta 1996 metų kovo 7 dieną. Pasak pranešimo, ši sutartis atvėrė vartus bendradarbiavimui ekonomikos, verslo, mokslo bei kultūros srityse, dėstytojų ir studentų mainams, jos pagrindu veikia Jungtinis Lietuvos ir Flandrijos komitetas, užtikrinantis bendradarbiavimo programų įgyvendinimą.

Devintąjį kartą į Gentą ateinantis Flandrijos festivalis rugsėjo 17 dieną pradedamas atidarymu „OdeGand“. Pirmąją festivalio dieną įvairiose Gento salėse ir atvirose miesto erdvėse groja atlikėjai iš įvairių šalių, skamba klasikinė muzika, tango ir džiazas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių