Filmo „Pagirios Las Vegase“ režisieriui Holivude leidžiama beveik viskas

Gero humoro gerbėjai turėtų pastatyti ausis: lapkričio 5 dieną pradedama rodyti Holivudo kino meistro Toddo Phillipso juosta „Vingiuotas kelias namo“, vadinama beprotiškiausia metų komedija.  

Režisierių Toddą Phillipsą ypač išgarsino filmas „Pagirios Las Vegase“, kuris pelnė Auksinį gaublį už geriausią kino kūrinį komedijos ar miuziklo kategorijoje ir uždirbo daugiau nei 460 milijonų dolerių. Pridėjus tai, kad T.Phillipsas yra vienas iš skandalingojo filmo „Boratas. Kaip šaunusis Kazachstano žurnalistas Amerikoje patirtį graibstė“ scenaristų, už šį darbą nominuotas „Oskarui“, nesunkiai galima įsivaizduoti kokį humorą jis mėgsta.

Po filmo „Pagirios Las Vegase“ sėkmės, kino studijų bosai suteikė režisieriui visišką laisvę. Ir Toddas Phillipsas ja mėgaujasi – naujausiame filme „Vingiuotas kelias namo“ galima išvysti tokių beprotiškų pokštų, kuriuos Holivude sau gali leisti tik labai nedaug kas – muštynės su invalidu, besimasturbuojantis šuo, ar net rasistiniai sąmojai. T.Phillipsas teigia, kad toks jo komedijos stilius – juoktis iš tų dalykų, iš kurių nepriimta. Žiūrovą kino salėje ištinka dvejopi jausmai – lyg ir juokinga, kad juodaodžio ir baltaodės vaikas gali būti zebras, tačiau tuo pat metu tai – politiškai nekorektiška.

T.Phillipsas, šiuo metu kuriantis „Pagirių Las Vegase“ tęsinį, tvirtina esąs ištikimas komedijos žanrui.

„Ar aš norėčiau sukurti rimtą filmą? Žinote, man patinka pasakoti istorijas. Man patinka prajuokinti žmones ir šiuo metu aš mėgaujuosi kurdamas komedijas“, – pareiškė jis.

Kaip sukurti tokią komediją, kad žiūrovai kino salėje leiptų iš juoko? „Pirmiausia mūsų kuriamas filmas turi prajuokinti mus pačius“, – teigia Todas Filipsas. Jis siekia, kad filmavimo aikštelėje vyrautų laisva, net kiek beprotiška atmosfera. Be to, jis leidžia aktoriams improvizuoti kiek tik širdis geidžia. Režisieriaus manymu, blogiausia ką gali padaryti komedijos režisierius – tai stengtis viską kontroliuoti.

„Neįmanoma parašyti scenarijuje visų tų dalykų, kurie atsiranda filmuojant juostą“, – tikina kūrėjas, kuris kviečiasi tik tuos aktorius, kurie, jo nuomone, yra kūrybiški, pasiūlo naujų idėjų.

Komedijoje „Vingiuotas kelias namo“ vaidina puikus aktorių duetas: tai Robertas Downey jaunesnysis, kuris režisieriaus nuomone, yra vienas talentingiausių aktorių Holivude ir mėgstamiausias T.Phillipso aktorius Zachas Galifianakis, su kuriuo jis susidraugavo kuriant filmą „Pagirios Las Vegase“.

„Buvo šaunu stebėti juos kartu dirbančius“, – sakė T.Phillipsas. Režisierius sako, kad su šiuos duetu galėtų nufilmuoti filmą ir be scenarijaus, nes šie du aktoriai yra be galo kūrybingi.

Toddas Phillipsas priduria, kad pats niekada negalėtų būti komedijos aktorius, nes tai labai sunkus žanras. Tačiau filmuoti juostą „Vingiuotas kelias namo“ buvo taip smagu, kad režisierius neatsispyrė pagundai ir suvaidino epizodinį narkotikų prekeivio vaidmenį.  

Pranešama, kad filmo peržiūros metu žiūrovai taip garsiai kvatojosi, kad kone kilnojosi kino teatro stogas!


Šiame straipsnyje: Vingiuotas kelias namo

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių