Filmo „Narnijos kronikos“ premjeroje apsilankė ir karalienė Elizabeth II

Paskutinę lapkričio dieną Londone įvyko pasaulinė trečios sagos dalies apie Narnijos karalystę „Narnijos kronikos: aušros užkariautojo kelionė“ premjera.

Susirinkti gausiam būriui kviestinių svečių, tarp kurių buvo net pati Didžiosios Britanijos karalienė Elizabeth II, nesutrukdė nei pūga, nei šaltis.

Nekreipdamos dėmesio į tokį orą filmo aktorės 15-metė George Henley (ją daugelis jau vadina naująja Emma Watson) ir 21-erių Anna Popplewell pasipuošusios atviromis suknelėmis ir sutelkusios valią pozavo fotografams tiesiog gatvėje.

Be drąsių merginų premjerą aplankė ir kiti projekto aktoriai: Ben Barnes, Will Poulter, William Moseley, Skandar Keynes, Laura Brent, Liam Neeson, Simon Pegg. Ant raudonojo kilimo pasirodė ir pagrindinės filmo dainos „Instantly“ atlikėjas, rusas Sergejus Lazarevas.

Tačiau pagrindiniais to vakaro svečiais tapo karalienė Elizabeth II ir Edinburgo hercogas Filipas, kurie nesenai grįžo iš kelionės po Artimuosius Rytus. Po filmo Jos Didenybė susitiko su filmavimo grupe ir asmeniškai padėkojo visiems projekto dalyviams.

Aktorius Ben Barnes (filme vaidinantis princą Kaspianą), negalėjęs dalyvauti istoriniame susitikime su Anglijos karaliene (tuo metu jis turėjo vaidinti spektaklyje „Birdsong“), prisipažino, kad labai gailisi dėl šios prarastos galimybės. „Iki pat paskutinės minutės nežinojau, kad tai bus karališka premjera, todėl susitariau dalyvauti ir filmo premjeroje, ir vaidinti spektaklyje. Tik vėliau paaiškėjo, kad atvykti nusprendė karalienė. Žinoma, aš labai nusivylęs.

Tačiau žmonės, kurie atėjo į teatrą, būtų nusivylę, jeigu nebūtų įvykęs spektaklis,“ – tikino aktorius B.Barnes.

Trečioje sagos dalyje Beno herojus Kaspianas pakeitė titulą. Dabar jis jau nebe princas, o karalius ir užsitikrinęs brolio ir sesers Pevensie (aktoriai George Henley ir Skandar Keynes) paramą leidžiasi ieškoti dingusių Narnijos lordų.

Lietuvoje filmas „Narnijos kronikos: „Aušros užkariautojo“ kelionė“ pradedamas rodyti gruodžio 10 dieną. Filmas pirmą kartą bus įgarsintas lietuviškai: pagrindinius personažus įgarsino Vytautas Rumšas jaunesnysis, Giedrius Arbačiauskas, Algirdas Dainavavičius, Vytautas Rumšas.


Šiame straipsnyje: Narnijos kronikos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių