Filmo „Mergina, kuri žaidė su ugnimi“ premjera – anksčiau ne planuota

Švedų trilerio „Mergina, kuri žaidė su ugnimi“ premjera Lietuvoje įvyks anksčiau ne planuota – filmą kino teatruose bus galima pamatyti jau nuo šio penktadienio, gruodžio 3 d.

Gruodžio 3 d. įtempto siužeto trileris „Mergina, kuri žaidė su ugnimi“, pastatytas pagal kultiniu tapusį to paties pavadinimo švedų rašytojo Stiego Larssono bestselerį, debiutuos Kauno „Cinamon“ kino teatre, nuo gruodžio 10 d. bus pradėtas rodyti „Pasakoje“ Vilniuje, o nuo gruodžio 17 d. – ir visuose kituose kino teatruose.

„Mergina, kuri žaidė su ugnimi“ yra jau antroji švediškos „Millennium“ kino trilogijos dalis. Pirmoji – „Mergina su drakono tatuiruote“, tapo nepaprastai populiari ir jau sulaukė holivudinio perdirbinio versijos. Abi dalys – ekranizuotas pagal S. Larssono „Millennium“ trilogijos kūrinius.

Pagrindinius juostos vaidmenis, kaip ir pirmojoje dalyje, nepaprastai įtaigiai įkūnijo švedų aktoriai Noomi Rapace ir Michaelis Nyqvistas. Po šios itin sėkmingos kino trilogijos abu aktoriai buvo tituluoti Švedijos numylėtiniais ir tapo geidžiamiausiais kino naujokais už Atlanto – pradėjo karjeras Holivude: Naoomi dabar filmuojasi filme „Šerlokas Holmsas 2“, o Michaelis – „Neįmanomoje misijoje 4“.

Tie patys ir nauji nestandartiniai personažai, iš spintos lendantys praeities skeletai ir naujos intriguojančios paslaptys – filmo „Mergina, kuri žaidė su ugnimi“ siužetas įtraukia ir nebepaleidžia iki pat užgęstant kino ekranui.

Principingasis žurnalistas Mikaelis Bliumkvistas rengiasi išspausdinti straipsnį, demaskuojantį didelį sekso vergijos tinklą tarp Rytų Europos ir Švedijos. Bet straipsnis redakcijos taip ir nepasiekia – išvakarėse randami nužudyti du straipsnį ruošę žurnalistai. Žmogžudystėmis apkaltinama kadaise serijinį žudiką Mikaeliui surasti padėjusi mergina su drakono tatuiruote – Lisabeta Salander. Įsitikinęs merginos nekaltumu Bliumkvistas pradeda nepriklausomą tyrimą ir netrukus aptinka tai, ko tikrai nesitikėjo rasti...


Šiame straipsnyje: merginakuri žaidė su ugnimi

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių