Filmo „Boratas“ žvaigždė vaidins legendinį F.Mercury

Nevykėlį žurnalistą iš Kazachstano Boratą suvaidinęs Sacha Baronas Cohenas vaidins ekscentriškąjį britų roko grupės "Queen" dainininką Freddie Mercury meniniame filme apie jo didžiausios šlovės dienas, ketvirtadienį pranešė prodiuseriai.

Kol kas pavadinimo neturinčio filmo scenarijų kuria britas Peteris Morganas, anksčiau parašęs scenarijus filmams "Karalienė" ir "Paskutinis Škotijos karalius". Šios kino juostos režisierius kol kas neparinktas.

Filmas apie F.Mercury bus pradėtas kurti kitais metais, sakė prodiuseris Grahamas Kingas, kurio kino studija "GK Films" šiame projekte bendradarbiaus su Holivudo žvaigždės Roberto De Niro ir prodiuserės Jane Rosenthal studija "Tribeca Productions" bei "Queen" vadybininku Jimu Beachu.

Projekto sumanytojai bendradarbiauja su F.Mercury kūrybinio palikimo valdytojais ir trimis "Queen" nariais, sakė "GK Films" atstovė.

Grupės gitaristas Brianas May ir būgnininkas Rogeris Tayloras prisidės kuriant filmo garso takelį, kuriame skambės originali "Queen" ir F.Mercury solinė muzika.

"Queen" boso gitaristas Johnas Deaconas yra pasitraukęs ir muzikos pramonės.

Naujajame filme dėmesys bus sutelktas į kelių metų laikotarpį prieš, kaip daugelis mano, "Queen" karjeros didingiausią akimirką: pasirodymą labdaringame koncerte "Live Aid" 1985 metais, kai grupė užbūrė Vemblio stadione Londone susirinkusius ir pasaulio televizijos žiūrovus savo didžiausiais hitais, tokiais kaip "We Will Rock You" ir "Radio Ga Ga."

Grupė tęsė gastroles ir leido įrašus netgi pablogėjus F.Mercury sveikatai. 45 metų dainininkas 1991 metais galutinai pripažino sergantis AIDS, o kitą dieną mirė.

Atlikėjas, kurio tikrasis vardas - Farrokhas Bulsara, gimė Zanzibare, o mokėsi Indijoje.

1971 metais F.Mercury įkūrė "Queen" kartu su B.May, R.Tayloru ir J.Deaconu. Tamsiaodis ūsuotas dainininkas išsiskyrė ekscentrišku gyvenimo būdu, o jo grupė įkvėpimo iš dalies sėmėsi iš progresyviosios ir sunkio roko muzikos.

Ne scenoje F.Mercury vengė afišuoti savo asmeninį gyvenimą ir retai duodavo interviu, taip pat niekada nekalbėdavo apie homoseksualumą.

Sh.Baronas Cohenas išgarsėjo sukūręs kandžią satyrą "Kaip šaunusis Kazachstano žurnalistas Amerikoj patirtį graibstė", taip pat suvaidinęs mados ir stiliaus fanatiką gėjų filme "Bruno".



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių