Filmo „Amaya“ premjeroje dalyvaus pasaulinio garso kino žvaigždė

Rugsėjo 15 d. Vilniuje, Kaune, Šiauliuose ir Panevėžyje įvyks premjeriniai režisieriaus Mario Martinsono filmo „Amaya“ seansai.

Pats režisierius kartu su pagrindinio vaidmens atlikėju Andriumi Mamontovu planuoja apsilankyti premjeroje Kaune, o vėliau vykti į didžiąją premjerą Vilniuje, kur prie jų prisijungs filmo prodiuserė Linda Kruklė, operatorius Gints Berzinš bei specialiai į premjerą Vilniuje atvyksianti pasaulinio lygio kino aktorė iš Japonijos Kaori Momoi.

Filmų „Geišos išpažintis“, „Japoniškas vesternas“, „Saulė“ žvaigždė rado laiko savo įtemptoje dienotvarkėje atskristi į Lietuvą ir pagerbti savo dalyvavimu iškilmingą filmo „Amaya“ premjerą, įvyksiančią Vilniaus „Forum Cinemas Vingis“ kino teatre.

„Tai istorinis vizitas. Nedažnai pasitaiko, kad tokio kalibro asmenybė aplankytų Lietuvą ir Vilnių. Tai milžiniška garbė ne tik mums, filmo kūrėjams, bet ir visai šaliai bei jos sostinei.

Patikėkit, derybos dėl jos atvykimo buvo labai ilgos ir sudėtingos. Esame labai dėkingi Vilniaus miesto savyvaldybei už tai, kad jie, suprasdami šio vizito svarbą, sutiko priimti aukštą svečią,“ – Kaori Momoi vizitą komentavo filmo „Amaya“ režisierius Maris Martinsonas.

Vilniaus miesto savivaldybės atstovai sakė su nekantrumu laukią Kaori Momoi atvykimo bei filmo premjeros. „Norime, kad aktorė iš Vilniaus išsivežtų tik gerus įspūdžius, todėl paruošėme jai turiningą kultūrinę programą, apsilankymus gražiausiuose Vilniaus ir jo apylinkių vietose.

Be to, suplanuoti K. Momoi susitikimai su Lietuvos Respublikos kultūros ministru, Vilniaus miesto savivaldybės vadovais, Japonijos ambasadore. Tikimės, kad tai bus ne paskutinis aktorės vizitas į mūsų šalies sostinę,“ – sakė Vilniaus miesto savivaldybės Užsienio ryšių skyriaus vedėjas Žilvinas Abaravičius.


Šiame straipsnyje: Kaori MomoiAmaya

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių