Filmavimo aikštelėje R.Scottas sukūrė naują planetą

Naujausias režisieriaus Ridley Scotto mokslinės fantastikos šedevras „Prometėjas“ (orig. „Prometheus“) – bene labiausiai intrigomis ir gandais apraizgyta 2012-ųjų juosta. Reklaminė filmo kampanija užduoda daug klausimų, tačiau nepateikia nė vieno atsakymo, ir šitaip dar labiau žadina smalsumą.

Per visą savo kūrybos laikotarpį dekoracijoms buvęs ištikimas režisierius išimties nesuteikė ir „Prometėjui“. Filmavimo aikštelėje sukūręs naują planetą režisierius savo aktoriams į darbą filmavimo aikštelėje leido pažvelgti kitaip negu tai įprasta Holivude. Kompiuterinės grafikos pagalba šiame filme sukurta tik nedidelė dalis specialiųjų efektų, todėl kartais iš tiesų sunku patikėti, jog filmavimo metu aktoriai pabuvojo R. Scotto realiai sukurtame pasaulyje, o ne žalio ekrano fone.

Filmo scenaristas Damonas Lindelofas daugelyje interviu stengiasi pabrėžti, jog R. Scottas – Holivudo ir šlovės nesugadintas režisierius, nesistengiantis pataikauti miniai ir taikantis savo paties patikrintą darbo metodiką. „Žavi tai, jog jis sąžiningas, turintis puikų humoro jausmą ir nebijantis į akis pasakyti tai, ką galvoja. Stiprus jo vidinis užtaisas yra tai, kas stumia jį į priekį“, - kalbėjo scenaristas D. Lindelofas.

Simpatijų režisieriui neslėpė ir gražuolė aktorė Charlize Theron: „Jis tiksliai žino kokį filmą nori sukurti ir kokią istoriją ketina papasakoti žiūrovui“. Anot aktorės, režisierius turi talentą vienu metu matyti filmo scenos viziją ir suprasti aktoriaus vidinę būseną. „Tam tikra prasme filmuodamiesi mes visi buvome tarsi Ridley vaikai“, - prisiminusi režisieriaus rūpestį filmavimo komanda šyptelėjo moteris.

Karjeros šuolį išgyvenantis aktorius Michaelas Fassbenderis, paklaustas apie filmavimo aikštelėje matytas dekoracijas sunkiai rinko žodžius: tai, ką jis matė, pernelyg sunku nupasakoti žodžiais. „Filmuojuosi nebe pirmus metus, dirbau su daugybe režisierių, tačiau dar niekuomet filmavimo aikštelėje nemačiau tokio reginio“, - susižavėjęs kalbėjo M. Fassbenderis. „Mus supo iki menkiausių detalių apgalvotos dekoracijos, kurių dėka išnykdavo takoskyra tarp Žemės ir mums dar nepažintos planetos. Pernelyg sunku apibūdinti tai, ką mums padovanojo R. Scottas“, - apie gautą neįkainojamą patirtį kalbėjo aktorius M. Fassbenderis.

Paklaustas kaip ruošėsi androido Deivio vaidmeniui, M. Fassbenderis pasakojo, jog sąmoningai atsiribojo nuo juostos „Svetimas“, ir įkvėpimo ieškojo žiūrėdamas tokius filmus kaip „Bėgantis skustuvo ašmenimis“ (orig. „Blade Runner“, 1982), „Tarnas“ (orig. „The Servant“, 1963), „Arabijos Lorensas“ (orig. „Lawrence of Arabia“, 1962) bei „Žmogus, nukritęs į žemę“ (orig. „The Man Who Fell to Earth“, 1976). Savo įkūnijamo personažo kūno judesius aktorius sugalvojo stebėdamas sportininko Gregory Louganiso eiseną bei stengdamasis nekopijuoti kitų kino istorijoje žinomų robotų ir androidų. „Nors Deividas iš tiesų yra unikalus, norėjau įkvėpti jam savybių, paversiančių jį istorine kino pramonės asmenybe. Ar man pavyko? Labai to tikiuosi“, - vylėsi M. Fassbenderis.

Tolimoje ateityje mokslininkų grupė leidžiasi į kelionę, bandydama rasti žmonijos pradžią. Tyrinėdami tamsiausias Visatos kerteles mokslininkai atsiduria paslaptingoje planetoje, galinčioje duoti atsakymus į juos kamuojančius klausimus. Deja, atsakymų kaina pasirodo esanti pernelyg didelė, ir mokslininkai priversti stoti į susirėmimą su nežinomybe. Dabar jiems reikia ne tik išlikti gyviems, tačiau ir išgelbėti visą žmonių rasę.

Paslaptingiausias režisieriaus R. Scotto filmas į Lietuvą atkeliauja birželio 8 dieną.


Šiame straipsnyje: kinasfilmaikultūra

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių