Filmas „Vinterio kaulai“ pelnė du „Gotham“ apdovanojimus

tempto siužeto filmas „Vinterio kaulai“ pirmadienį laimėjo du prizus Niujorke vykusioje nepriklausomo kino apdovanojimų „Gotham“ teikimo ceremonijoje, tarp jų geriausio meninio filmo kategorijoje, ir yra laikomas vienu iš realiausių kandidatų į „Oskarus“.

Šioje režisierės Debros Granik juostoje Jennifer Lawrence vaidina neturtingoje šeimoje gyvenančią paauglę, kuri išvyksta ieškoti savo tėvo - narkotikų prekeivio - sužinojusi, kad į jos namus nusitaikė antstoliai.

Filmo stingdantis siužetas užburė „Gotham“ žiuri, o daugelis ekspertų neabejoja, kad ši kino juosta gali pelnyti kitų prestižinių apdovanojimų.

„Vinterio kaulams“ atiteko pagrindinis šių metų „Gotham“ apdovanojimas, į kurį taip pat pretendavo režisieriaus Darreno Aronofsky filmas „Juodoji gulbė“, taip pat Lisos Cholodenko komiška drama „Vaikams viskas gerai“, kurioje vaidina Annette Bening ir Julianne Moore.

D.Granik filmas taip pat pelnė „Gotham“ apdovanojimą už geriausią aktorių kolektyvą, kuriame taip pat dalyvavo Johnas Hawkesas, Dale'as Dickey ir Lauren Sweetser. Tačiau geriausio vaidybos proveržio kategorijoje J.Lawrence pralaimėjo filmo „Daddy Longlegs“ žvaigždei Ronaldui Bronsteinui.

Apdovanojimą už geriausio režisūros proveržį pelnė Kevinas Aschas, sukūręs filmą „Šventieji kurjeriai“ apie ortodoksą žydą, kuris nusprendžia tapti narkotikų kontrabandininku.

Tuo tarpu režisierės Lauros Poitras filmas apie karą su terorizmu „Priesaika“ buvo pripažintas geriausiu dokumentiniu filmu.

Aktorė Hilary Swank, kino veteranas Robertas Duvallis, D.Aronofsky ir prodiuseris Jamesas Schamusas pelnė apdovanojimus už savo indėlį į kinematografiją.


Šiame straipsnyje: Vinterio kaulaiGotham

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių