Filmas „Melancholija“ aktorei K.Dunst tapo išbandymu

Holivudo aktorė Kirsten Dunst pripažino, kad režisieriaus Larso von Triero filme „Melancholija“ jai nebuvo lengva vaidinti su depresija besigrumiančią moterį, nors šis vaidmuo jai pelnė geriausios Europos aktorės nominaciją.

Labiau pagarsėjusi dėl vaidmenų lengvesnio žanro filmuose, tokiuose kaip „Žmogus voras“ arba romantinės komedijos, K.Dunst šįkart sukūrė pagrindinį vaidmenį pusiau mokslinės fantastikos filme, pusiau šeimyninėje dramoje, kuri penktadienį pradėta rodyti kai kurių JAV miestų kino teatruose.

29 metų aktorei teko įsijausti į itin emocingas scenas ir netgi apsinuoginti vaidinant Džastin - sudėtingo charakterio nuotaką, kurią po vestuvių apima melancholiška depresija ir gailėjimasis dėl šio žingsnio.

„Tai labai jautrus vaidmuo ir yra labai sudėtingų scenų, tačiau aplinka buvo labai jauki, - pasakojo K.Dunst. - Kad ir ką man tekdavo daryti, jaučiausi esanti saugoma, todėl galėjau atsipalaiduoti ir atsiverti.“

Sudėtingi moterų vaidmenys ir sukrečiantys vaizdiniai jau tapo L.von Triero prekiniu ženklu. Šis režisierius taip pat buvo pasikvietęs Nicole Kidman vaidinti 2003 metų trileryje „Dogvilis“, o Charlotte Gainsbourg - 2009 metų mistinėje dramoje „Antikristas“.

K.Dunst vadino L.von Trierą vienu iš didžiausių mūsų laikų režisierių. Jo vadovavimas jau padėjo K.Dunst pelnyti geriausios aktorės apdovanojimą Kanų kino festivalyje, o šiuo metu sklando kalbos, kad ji gali būti pirmąkart nominuota „Oskarui“.

Už vaidmenį „Melancholijoje“ K.Dunst sulaukė geriausių kritikų įvertinimų nuo 1994 metų, kai ji, būdama 12-metė, suvaidino filme „Interviu su vampyru“ kartu su aktoriais Tomu Cruise'u ir Bradu Pittu.

Dienraščio „The New York Times“ kino apžvalgininkas A.O.Scottas pareiškė, kad ši aktorė „išskirtinai veiksmingai perteikia tiek ūmų sielvartą, tiek paralyžiuojančią depresijos tuštumą.“

Apokaliptiniame „Melancholijos“ siužete vaizduojamas seserų Džastin ir Kler, kurią vaidina Ch.Gainsbourg, gyvenimas paskutinėmis dienomis prieš gresiantį Žemės susidūrimą su Melancholijos planeta.

Kitus pagrindinius vaidmenis šiame filme sukūrė Alexanderas Skarsgardas ir Keiferis Sutherlandas.

Džastin dėl savo depresijos ir krinkančio proto tampa priklausoma nuo savo sesers Kler stiprybės. Tačiau prie Žemės artėjant mįslingai Melancholijos planetai, Džastin kažkodėl pasijunta sustiprėjusi, o jos sesuo palūžta.

K.Dunst mano, kad apskritai šio filmo žinia yra guodžianti, nepaisant jo melancholiškos nuotaikos.

„Šis filmas kiekvienam yra labai asmeniškas, tačiau manau, kad jis labai paguodžiantis kiekvienam, kuris savo gyvenime yra patyręs depresiją“, - sakė ji.

K.Dunst yra sukūrusi jau per 60 vaidmenų. Artimiausiu metu aktorė pasirodys filme, kuriamame pagal Jacko Kerouaco romaną „Kelyje“.


Šiame straipsnyje: Kirsten DunstMelancholija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių